„Ta mano žaidėjo reakcija... Visi pasaulyje galvojo, kad mes neturime šansų. Bet mes esame tarp geriausių pasaulio komandų. Todėl Nicolo Melli reakcija man reiškia viską. Jūs suprantate, kokį charakterį ir mentalitetą mes parodėme. Nenusipelnėme žaisti su JAV, nes buvome pirmi savo grupėje. Aš myliu visus savo žaidėjus – dabar net dar labiau“, – prieš beveik metus Italijai iškritus iš pasaulio čempionato emocingai kalbėjo G. Pozzecco.

Jo auklėtiniai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 63:100 nerado jokių argumentų prieš JAV žvaigždes, kurias ant jų užsiundė ne kas kiti, o Lietuvos vyrukai, sensacingai 110:104 patiesę amerikiečius ir sujaukę savo grupę laimėjusių italų, aplenkusių ir pačius serbus, planus.

„Manau, kad mes padarėme viską, ką galėjome, laimėjome grupę ir nusipelnėme šiek tiek daugiau – peržengti ketvirtfinalio barjerą. Reikia mokėti tiek laimėti, tiek pralaimėti ir, deja, mes ir vėl turime mokėti pralaimėti. Bet mes dirbsime dar sunkiau, grįšime kitą vasarą ir pasistengsime patekti į olimpines žaidynes. O jei nepavyks, tada vėl bandysime kitą vasarą ir dar kitą, kol mums pasiseks“, – nubraukęs ašaras sakė italų kapitonas.

Prabėgus beveik metams tas pats N. Melli buvo paklaustas, ar nebepyksta ant lietuvių dėl tokios šunybės.

„Ne, aš nepykstu. Lietuviai atliko puikų darbą ir sužaidė fantastiškas rungtynes. Negaliu dėl to pykti. Tikrai ne. Jie buvo neįtikėtini. Neturiu nieko prieš lietuvius. Sveikinimai jiems su tuo, ką nuveikė pernai“, – diplomatiškai atsakė Nicolo.

Atsiteisti už senas skriaudas ir suvesti sąskaitas vieni su kitais lietuviai su italais galės jau vėlų šeštadienio vakarą, kai tarpusavyje susigrums Puerto Riko sostinėje San Chuane vykstančio olimpinio atrankos turnyro pusfinalyje. Oficiali FIBA svetainė artėjantį mūšį vadina titanų susidūrimu.

„Lietuva yra garsiausia komanda šiame turnyre, taigi bus tikrai labai sunkus mačas. Bet žinote, tai yra atkrintamosios ir čia visko gali nutikti. Mes stengsimės atiduoti visas jėgas, kaip ir visada.

Lietuvos rinktinė visada yra labai rimta varžovė su savo kultūra. Lietuviai tikrai moka žaisti krepšinį. Jie yra labai fiziški ir atletiški. Kiekvienas susitikimas su jais būna sudėtingas, bet tuo pačiu ir žavingas. Su nekantrumu jo laukiu. Pralaimėjome jiems penkis kartus iš eilės, todėl pasistengsime, kad šeštą sykį tai nebepasikartotų“, – sakė N. Melli, paklaustas apie paskutines komandų akistatas.

Lietuviai pastaruoju metu diktuoja madas: 2006 m. planetos pirmybėse laimėjo 71:68, o atitinkamai 2007, 2013, 2015 ir 2017 m. Europos čempionate – 79:74, 81:77, 95:85 (po pratęsimo) ir 78:73.

Šviežiausios akistatos vyko atrankoje į 2019-ųjų pasaulio čempionatą, kai buvo pasidalinta po pergalę – 65:70 ir 86:73.

Italų veteranas, kurį šią vasarą į Stambulą prisivilioja Šarūnas Jasikevičius, nesureikšmino to, kad Lietuvos krepšininkai pirmame etape prieš Meksiką (96:84) ir Dramblio Kaulo Krantą (97:93) nedemonstravo užtikrinto žaidimo.

„Žaisti jaučiant didelį spaudimą, kai visi iš tavęs tikisi pergalės, yra sudėtinga, o varžovai kaip tik žaidžia laisvai. Tokiuose turnyruose nėra daug laiko pasiruošti rungtynėms, todėl galbūt normalu, kad lietuviai kol kas neatrodo taip sklandžiai kaip galėtų. Bet abiejuose mačuose jie vis tiek buvo labai solidūs ir pasiekė dvi pergales. O tai vienintelis svarbus dalykas“, – pareiškė Nicolo.

Jam su komandos draugais po krepšiu teks stengtis atsilaikyti prieš galingąjį Domantą Sabonį.

„Jis yra neįtikėtinas žaidėjas, NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis. Neturėčiau jums pasakoti, kas jis toks. Mums bus tikras iššūkis grumtis su juo. Turėsime dėti papildomas pastangas norėdami jį kiek pristabdyti. Bet viskas nėra tik apie jį. Visa Lietuvos komanda yra gera, turi savo sistemą ir puikų trenerį, todėl tai bus rungtynės komanda prieš komanda“, – pabrėžė puolėjas.

Jėgos baudos aikštelėje būtų dar nelygesnės, jei lietuviai turėtų ir Joną Valančiūną.

„O mes neturime Simone Fontecchio. Tai yra tokių varžybų, vykstančių vasarą, specifika. Vieni žaidėjai gali padėti, kiti – ne. Jūs turite netekčių, mes – irgi. Taigi turėsime kovoti dėl pergalės su kitais žaidėjais“, – pastebėjo N. Melli.

Italai iš visų keturių likusių komandų kol kas prasčiausiai meta tritaškius (33 proc.) ir prieš pusfinalio susirėmimą turėjo visa diena mažiau poilsio.

„Nežinau, tai pranašumas ar ne. Pamatysime rungtynėse“, – nesubėjo skųstis N. Melli, sulaukęs gražių žodžių iš Mindaugo Kuzminsko lūpų.

„Ypač išskirčiau N. Melli, kuris sulipdo komandą ne tiek taškais, kiek savo perdavimais. Netgi keista, kad tuo užsiima vidurio puolėjas“, – svarstė Kuzia.

Primename, kad antrajame pusfinalyje nuo 2 val. nakties kausis Puerto Rikas ir Meksika.

Olimpinio atrankos turnyro San Chuane tvarkaraštis:

trečiadienis, liepos 3 d.

B grupė

00:30 val. Italija – Bahreinas 114:53

A grupė

03:30 val. Meksika – Lietuva 84:96

ketvirtadienis, liepos 4 d.

A grupė

00:30 val. Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas 97:93

B grupė

03:30 val. Bahreinas – Puerto Rikas 56:99

penktadienis, liepos 5 d.

B grupė

00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika 81:92

A grupė

03:30 val. Puerto Rikas – Italija 80:69

šeštadienis, liepos 6 d.

pirmasis pusfinalis

23:00 val. Lietuva – Italija

sekmadienis, liepos 7 d.

antrasis pusfinalis

02:00 val. Puerto Rikas – Meksika

pirmadienis, liepos 8 d.

01:00 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)