Į juos iki šeštadienio popietės pretendavo ir abi Lietuvos rinktinės.

Pirmieji į atkrintamųjų kovą stojo šalies vyrai, kurių ketvirtfinalyje laukė itin kietas riešutas – 2021-ųjų Tokijo olimpinė čempionė Latvija.

Ignas Razutis, Ignas Vaitkus, Deividas Rasys ir Vytautas Šulskis olimpinių čempionų išbandymo ir įtampos neatlaikė: jie po atkaklios kovos patyrė apmaudų pralaimėjimą 18:21.

2:0 staratavę mūsiškiai vėliau krito į gilią duobę ir prapylė atkarpą net 9:0. Vis dėlto aktyviai ir garsiai tribūnose susirinkusių tautiečių palaikoma nacionalinė komanda nepasidavė ir daugiausia taiklių tolimų D. Rasio šūvių dėka atsitiesė bei netgi persvėrė rezultatą savo naudai – 18:17.

Vis dėlto pabaigoje šaltakraujiškiau pasirodė latviai, kurie finišavo spurtu 4:0 ir žengė į pusfinalį. Ten jų laukiau šeimininkų lenkų iššūkis.

Daugiau nei pusę taškų lietuviams surinko puolėjas D. Rasys, sušveitęs keturis metimus iš distancijos iš penkių. Vienas iš jų buvo ir su varžovo pražanga.

„Paleidome pradžioje juos ir leidome pasijausti gerai, nors žinojome, kad jie turi labai gerus metikus. Paskui buvo sunku prisivyti. Prisivijome, bet pritrūko jėgų“, – po patirtos nesėkmės kalbėjo Deividas.

Paklaustas, ar kažkiek guodžia tai, kad buvo nusileista ne bet kam, o olimpianms čempionams, D. Rasys teigė, kad apmaudo dėl to nė kiek ne mažiau.

„Ne, tikrai ne gėda, bet vis tiek labai apmaudu. Nebuvo nei jų, nei mūsų pagrindinė sudėtis. Tiesiog labai gaila, aš manau, kad mes turėjome laimėti“, – krimtosi jis.

4 taškus pridėjo dažnai klydęs ir D. Novicką už galvos griebtis vertęs I. Vaitkus.

Lietuviai turnyre pasidalino 5-8 vietas.

Atkrintamųjų batalijas tiesiogiai galima stebėti čia.

Primename, kad po pergalių prieš rumunus (22:13) ir šveicarus (22:18) bei nesėkmės prieš austrus (18:22) Dainiaus Novicko treniruojami lietuviai C grupėje užėmė antrą vietą. Savo ruožtu latviai buvo pirmi A grupėje.

Nuo 16 val. 45 min. moterų varžybų ketvirtfinalyje lietuvės grumsis su Čekija.

Jei lietuvėms pasiseks, šeštadienį joms teks kautis ir pusfinalyje, ir finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją