Antradienį Kaune posėdžiavęs LKF vykdomasis komitetas atliko formalumą – patvirtino naujojo prezidento Mindaugo Balčiūno viešai ne kartą įvardintą R. Kurtinaičio kandidatūrą į rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas.

Su 64-erių specialistu susitarta dėl darbo per visą ateinantį ketverių metų olimpinį ciklą – iki Los Andželo žaidynių.

„Nebuvo sunku jį įkalbėti. Buvo nuoširdus pokalbis, ir daugiau žmonių prisidėjo prie šio sprendimo. Suprantame, kad Rimas visais parametrais atitinka standartus, neabejoju, kad dėl jo nekils jokių problemų. Reikia išnaudoti jo darbo stilių, kad vėl grįžtume tarp prizininkų. Aišku, nebus lengva.

Treneris ilgai laukė šios dienos, sykį prieš penkiolika metų jau buvo arti posto. Šiuo metu tai – turbūt geriausias sprendimas tiek rinktinei, tiek pačiam treneriui, tiek visam Lietuvos krepšiniui“, – LKF pasirinkimą komentavo M. Balčiūnas.

Rimas Kurtinaitis

Praeityje R. Kurtinaitis jau buvo dirbęs rinktinės trenerių štabe – 2007-2009 metais talkino Ramūnui Butautui. Šiuo metu kaunietis treniruoja Azerbaidžano čempionus Baku „Sabah“.

Anot M. Balčiūno, nors norėtųsi, kad rinktinės vairininkas neturėtų kitų pareigų, šiuo atveju darbas klube jam nemaišys.

„Viskas pilnai suderinama, per atrankos „langus“ jis bus laisvas, niekas netrukdys. Šiuos metus gyvensime pagal tokį formatą, o ateityje mūsų tikslas turėti, vadinkime, visu etatu dirbantį rinktinės trenerį“, – atsiliepė M. Balčiūnas.

„Delfi“ paklaustas, ar R. Kurtinaičio atlyginimas bus toks pat kaip jo pirmtako Kazio Maksvyčio, LKF vadovas teigė, jog finansinė išraiška priklausys nuo rezultatų.

„Atlyginimas bus mokamas piniginiais prizais, jei tik bus rezultatai. Nebuvo jokios problemos susitarti dėl atlygio.Niekada nebuvo, kad treneris keltų kažkokių ypatingų sąlygų, tai nebuvo problema“, – pakartojo praėjusį mėnesį išrinktas federacijos prezidentas, prieš tai užėmęs generalinio sekretoriaus postą.

Lietuvoje R. Kurtinaitis laukiamas lapkritį.

Rudens pabaigoje naujieji jo auklėtiniai žais kitų metų Europos čempionato atrankos rungtynes su Makedonija: lapkričio 21 d. namuose ir po trijų dienų – išvykoje.

Prieš tai – spalio antroje pusėje – turėtų paaiškėti, kas užims rinktinės programos vadovo pareigas ir kartu su vyriausiuoju treneriu bus atsakingas už štabo bei sudėties formavimą.

„Delfi“ pasiteiravus, ar viešai taip pat ne kartą minėtas L. Kleiza yra vienintelis pretendentas į šį postą, M. Balčiūnas vadino buvusį rinktinės puolėją „absoliučiu prioritetu“.

Linas Kleiza

„Vyksta giluminiai pokalbiai, ir tai užima laiko, – klausiamas, kodėl dar nesusitarta su L. Kleiza, aiškino M. Balčiūnas. – Šiek tiek kantrybės ir bus daugiau informacijos tiek apie štabą, tiek apie programos administravimą.“

Anot jo, R. Kurtinaičiui ir rinktinės vadovui bus palikta patiems nuspręsti, kiek ir kokių asistentų pasitelkti.

M. Balčiūnas patvirtino kalbėjęsis su buvusiu pagrindiniu K. Maksvyčio asistentu Giedriumi Žibėnu, ar šis netapęs buvusio viršininko įpėdiniu sutiktų asistuoti ir R. Kurtinaičiui.

„Bet iniciatyvą spręsti atiduodame treneriui ir vadovui“, – daugiau nedetalizavo M. Balčiūnas.

Tuo metu jis pats pranešė palikęs savo įkurto Tarptautinio krepšinio universiteto (IBU) direktoriaus pareigas, kaip žadėjo rugsėjį laimėjęs LKF rinkimus.

Tiesa, savo įpėdinio neįvardino.

„Nieko ta pavardė nesakys, jaunas žmogus“, – teigė M. Balčiūnas.

Teisininko darbą metė ir naujuoju LKF generaliniu sekretoriumi antradienį patvirtintas Dominykas Domarkas. Jis taip pat informavo pasitraukęs iš Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos vadovo pareigų, kurias perėmė Laimonas Kisielius.

Dominykas Domarkas, Mindaugas Balčiūnas

Tiesa, 32-ejų kaunietis dar nebaigė žaidėjo karjeros ir šiame sezone gins antrame divizione rungtyniaujančios Kauno rajono „Omega-Tauras-LSU“ ekipos garbę.

„Su klubu sudariau sutartį dar neturėdamas pasiūlymo tapti generaliniu sekretoriumi. Ten bus tik dvi treniruotės po darbo per savaitę ir dvejos rungtynės. Jei ko nors neišeis suderinti, prioritetas visada bus LKF, tą ir komandos vadovams esu pasakęs“, – komentavo D. Domarkas.

Jis pripažįsta, kad naujos sudėties federacijos vadovybėje galios centras slinksis link prezidento.

„Reikia sutikti, jog rinkimus laimėjus Mindaugui federacijos veikla pasikeičia, nes prezidentas – labai kompetentingas. Aišku, veiksime pagal įstatus, bet bendra kryptis pasislinko į Vakarų pusę, kur federacijų prezidentai daugiau būna ne krepšinio legendos, o funkcionieriai“, – sakė naujasis generalinis sekretorius.

Primename, kad antradienį LKF vykdomasis komitetas posėdžiavo pirmą kartą po rugsėjo rinkimų.

LKF palaiminimo sulaukęs R. Kurtinaitis tapo devintuoju nacionalinės komandos strategu atkūrus nepriklausomybę – po Vlado Garasto, Jono Kazlausko, Antano Sireikos, R. Butauto, Kęstučio Kemzūros, Dainiaus Adomaičio, Dariaus Maskoliūno ir Kazio Maksvyčio.

Dominykas Domarkas, Mindaugas Balčiūnas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)