Tarp trispalve atributika pasipuošusių gerbėjų buvo ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, ir krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis, ir treneris Edas Nickus.

Priešpaskutinį žingsnį link Paryžiaus olimpinių žaidynių mūsiškiams teks žengti valstybinės šventės metu – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

„Be abejo, svarbi diena, bet manau, kad jau tos motyvacijos ir taip turime“, – sakė Kazys Maksvytis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį paaiškės dvi komandos, kurios susikaus turnyro finale. Nuo 23 valandos santykius išsiaiškins Lietuva ir Italija, o nuo 2 valandos – šeimininkas Puerto Rikas ir Meksika.

„Nerimo yra, nes Italijos rinktinė tokia visiškai netipiška komanda, kuri neturi tikro pajėgaus vidurio puolėjo, bet jų priekinės linijos žaidėjai – Nicolo Melli ir Danilo Gallinari – labai gerai meta tritaškius. Jie žaidžia du prieš du su atšokimu, tai tokiu atveju mūsiškiams jau tikriausiai reikės keisti ginamaisiais.

Italų rinktinė, sakyčiau, yra viena kovingiausių Europoje. Tai – trenerio Gianmarco Pozzecco nuopelnas. Jis taip sugeba motyvuoti žaidėjus, kad tikri mūsiškiams gali būti nelengva. Lietuviams, aišku, reikia sumažinti klaidų skaičių ir pagerinti gynybą vienas prieš vieną. Kažkaip atrodo, kad kai kurie krepšininkai fiziškai nepasiruošę ir kvapo gale pritrūksta, nes gynyba – kiaura kaip rėtis. Vis dėlto tikiu, kad laimėsim 7 taškais“, – sakė V. Čeponis.

Ekspertas pridūrė, kad šį vakarą tikisi karališko pasirodymo iš Mindaugo Kuzminsko.

„Taip, tikiuosi, turi ir Mindaugas kažkada iššauti. Jis yra vienas labiausiai patyrusių krepšininkų mūsų komandoje ir tos įtampos jis jau yra atsikratęs. Anksčiau jį nuolat kamuodavo jaudulys ir drebėdavo rankos. Dabar jis tikrai subrendo, kaip žaidėjas. Todėl tikiu, kad jis iššaus“, – pridūrė V. Čeponis.

Lietuvos vyrai kvalifikaciją San Chuane pradėjo dviem nepernelyg įtikinusiomis pergalėmis – 96:84 prieš Meksiką ir 97:93 prieš Dramblio Kaulo Krantą.

Italai startavo net 61 taško skirtumu 114:53 nušluodami Bahreino atstovus, bet 69:80 neatsilaikydami prieš puertorikiečius.

Primename, kad į Paryžiaus olimpines žaidynes pateks tik viso turnyro nugalėtojai.

Sėkmės atrankoje atveju, lietuviai Prancūzijos sostinėje grumtųsi C grupėje kartu su keturiskart paeiliui olimpinių aukso medalių savininke JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu.

Olimpinio atrankos turnyro San Chuane tvarkaraštis:

trečiadienis, liepos 3 d.

B grupė

00:30 val. Italija – Bahreinas 114:53

A grupė

03:30 val. Meksika – Lietuva 84:96

ketvirtadienis, liepos 4 d.

A grupė

00:30 val. Lietuva – Dramblio Kaulo Krantas 97:93

B grupė

03:30 val. Bahreinas – Puerto Rikas 56:99

penktadienis, liepos 5 d.

B grupė

00:30 val. Dramblio Kaulo Krantas – Meksika 81:92

A grupė

03:30 val. Puerto Rikas – Italija 80:69

šeštadienis, liepos 6 d.

23:00 val. Lietuva – Italija

sekmadienis, liepos 7 d.

02:00 val. Puerto Rikas – Meksika

pirmadienis, liepos 8 d.

01:00 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją