Sekmadienį buvo paskelbta tai, kas buvo neišvengiama ir aišku senokai, bet nenorėta to garsiai įvardinti.

„Gaila, tokia situacija, negaliu būti žaidėju. Bet esu su rinktine, savo dvasia, patarimais. Pats būsiu kartu, sportuosiu, treniruosiuosi, ruošiuosi Paryžiui, olimpinėms žaidynėms. Palaikysiu komandą, kuo galiu. Tikiuosi, supras mane Lietuva“, – sakė J. Valančiūnas.

32-ejų centras nacionalinės rinktinės duris pravėrė 2011 m., o šalies jaunimo komandoms atstovavo nuo pat 2008 m. ir visas vasaras apsivilkdavo žaliai-baltus marškinėlius.

Šį kartą viską susidėliojo taip, kad uteniškis neturi darbo – po šio sezono pasibaigė sutartis su Naujojo Orleano „Pelicans“ klubu, kuris nepanoro pratęsti du su puse metų trukusio bendradarbiavimo.

Nuo birželio 30 d. NBA klubai gali dairytis pastiprinimo laisvųjų agentų rinkoje, o liepos 6-ąją oficialiai sudaryti sutartis su jais. Būtent šiomis datomis, liepos 2-7 d., Lietuva ir kausis olimpinėje atrankoje.

Įvykus dviems faktoriams – J. Valančiūnui susiradus darbą ir Lietuvai įveikus atranką, krepšininkas prisijungtų prie nacionalinės komandos ir rengtųsi Paryžiaus žaidynėms.

Faktas, kad JV praradimas – reikšmingas ir skaudus, tačiau kartu tai bus galimybė atsakyti į ilgai kamavusį klausimą.