Penkis tūkstančius žiūrovų pritraukusiame mače lietuviai pirmavo visas rungtynes prieš Slovėniją ir įsirašė pergalę 92:86 (23:16, 27:23, 21:23, 21:24). Didžiausias turėtas lietuvių pranašumas siekė 14 taškų.

Mūsiškiai, kaip ir slovėnai, ruošiasi olimpiniam atrankos turnyrui, kuris vyks liepos pradžioje.

Po pergalės treneris padėkojo Rokui Giedraičiui, Vaidui Kariniauskui, Motiejui Krivui ir Eimantui Bendžiui. Jeigu dėl pastarųjų trijų pasirinkimas ganėtinai aiškus, tai R. Giedraičio atsisakymas labiau nustebinęs.

Rinktinei šiame susitikime nepadėjo Domantas Sabonis, varžovams – Luka Dončičius. Po dviejų dienų abi komandos dar kartą sužais Liublianoje.

Starto penkete rungtynes pradėjęs M. Grigonis per 19 minučių pelnė 17 taškų (2/6 dvit., 3/6 trit., 4/5 baud.) ir buvo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas.

Nacionalinėje komandoje 30-mečio vaidmuo kiek kitoks nei Atėnų „Panathinaikos“ klube, kur jis nėra toks ryškus puolimo schemose.

„Trisdešimt metų, turiu jau tos patirties. PAO yra vienas vaidmuo, čia meistriškumo lygis kiek kitoks, ypač gynėjų grandyje, treneris duoda mesti, tai reikia mesti“, – kalbėjo gynėjas.

Jis prie komandos prisijungė tik prieš kelias dienas, o sezonas lietuviui baigėsi vėliausiai iš visų rinktinės narių – birželio 14 d.

„Smagu sugrįžti į rinktinę ir pasimatyti su visais. Norėtųsi dabar pliaže pagulėti, likus Graikijoje. Yra tokia situacija ir nėra ko guostis. Ilgas sezonas, pabaigoje daug euforijos. Sunku pereiti iš vieno gyvenimo į kitą, iš vienos sistemos į kitą. Bet eini, žaidi ir bandai daryti tai, ką moki geriausiai“, – su šypsena kalbėjo krepšininkas.

Net ir būdamas su rinktine M. Grigonis negali atsiriboti nuo aktualijų „Panathinaikos“ komandoje, kuri gynėjų grandį sustiprino dar viena žvaigžde – Lorenzo Brownu.

„Smagu, bus įdomu žiūrėti, reikės gal daugiau kamuolių atsinešti į rungtynes. Smagu, kad komanda juda į viršų, tampa superklubu. Perdaro areną dar, būsime viršuje, manau“, – pasidžiaugė krepšininkas.

Olimpinis atrankos turnyras vyks liepos 2-7 d. Burtai Lietuvai lėmė žaisti atrankos turnyro A grupėje, kur mūsiškių varžovais bus Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas. B grupėje žais Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Lietuviai sužais po vieną susitikimą su savo grupės komandomis, o dvi geriausios rinktinės žengs į pusfinalį, kur lauks geriausių B grupės ekipų iššūkis. Tik turnyro nugalėtoja pateks į Paryžiaus žaidynes.

Pergalės atveju Lietuva žaidynėse startuotų C grupėje su daugkartine olimpine čempione JAV komanda, pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu, kuris pasirodė geriausiai iš Afrikos ekipų praėjusiose planetos pirmenybėse.

Nesėkmės atveju mūsiškiai praleistų antras iš eilės olimpines žaidynes. Paryžiaus žaidynės prasidės liepos 27 d.

Lietuvos rinktinės sudėtis olimpinei atrankai:

Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Deividas Sirvydis, Tomas Dimša, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Ąžuolas Tubelis ir Donatas Motiejūnas.