Žinoma, „Karsiyaka“ amerikiečiai pajėgumu nusileidžia stipriausioje pasaulio lygoje rungtyniaujantiems savo tėvynainiams, tačiau jo užtenka tam, kad savo varžovų gynybą jie nusiaubtų Europos aikštėse. Ypač savojoje „Halkapinar“ arenoje, kurioje sąlyginai nedidelis žiūrovų būrys oponentų komandoms sukuria labai nesvetingą atmosferą.

Būtent pasiutusių Turkijos fanų sukeliamą kurtinantį triukšmą, kaip vieną didžiausių varžovų privalumų išskyrė ir praėjusį sezoną vietiniame fronte su Izmiro ekipa kovoję dabartiniai žalgiriečiai Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius. Pastarajam „Karsiyaka“ namų aikštė paliko neišdildomą įspūdį, Pociaus teigimu joje krepšininkai jaučiasi lyg žiūrovai jiems liptų ant galvų. Tokiomis sąlygomis varžovams žaisti neabejotinai yra ypač sunku.

Tačiau aikštėje Žalgiriui teks žaisti ne prieš išprotėjusius Izmiro fanus, o prieš jų palaikomus „Karsiyaka“ krepšininkus. Jokia naujiena, kad bet kuriai Lietuvos komandai, ar tai būtų klubas ar rinktinė, žaisti prieš atletiškus ir greitą žaidimą propaguojančius varžovus nėra paranku.

Pastaraisiais sezonais kauniečiai savo komandoje turėdavo bent vieną žaidėją, kuris galėdavo į uraganinį varžovų puolimą atsakyti tuo pačiu. Tačiau šiemet Gintaras Krapikas savo dispozicijoje neturi nei Jameso Andresono, nei Justino Dentmono, nei Sonny Weemso, tad vienintelis kelias į pergalę bus kieta gynyba ir komandinis puolimas.

Ypač daug problemų „Žalgiriui“ gali kilti po savuoju krepšiu – nors šį sezoną kauniečiai pagaliau turi taškus galintį rinkti Ianą Vougiouką, jam ir Pauliui Jankūnui bei Brockui Motumui apsiginti nuo galingos „Karsiyaka“ priekinės linijos atakų bus ypač sunku. Greitas puolimas ir triuškinantys dėjimai pirmajame ture nukalė Izmiro komandai pergalę prieš pačią „Barseloną“, todėl norint į Lietuvą grįžti pakilios nuotaikos žalgiriečiams teks sužaisti kur kas geriau, nei jie tai darė pirmosiose dvejose rungtynėse.

Nors prieš sezoną buvo daug kalbama apie tai, kad pagrindinio savo variklio Bobby Dixono ir kitų lyderių netekusi „Karsiyaka“ nebebus tokia galinga kaip pernai, šios prognozės nepasitvirtino. Turkijos čempionate Izmiro komanda iškovojo visas tris pergales, o Eurolygos sezoną pradėjo parklupdydama vienus iš turnyro favoritų.

Ar gali Žalgiris šį vakarą iškovoti pergalę? Turkijos krepšinio pragare, kuriame karaliauja skrajojantys „Karsiyaka“ amerikiečiai lemiamu faktoriumi gali tapti tikėjimas. Jei „Žalgiris“ patikės, kad gali laimėti, o žaidėjai bus užtikrinti savimi ir nenukabins nosies po dar vieno triuškinančio Kenny Gabrielio dėjimo, šansų jie tikrai turės.

Tikiuosi, kad šiame mače pagaliau išvysime tikrąjį Martyną Pocių. Nors kol kas jis žaidžia nedaug, pastarieji du mačai su „Lokomotiv“ ir „Lietuvos Rytu“ parodė, kad jis po truputį įsivažiuoja. O tai, kad žaidimas Izmiro arenoje jam – jokia naujiena, turėtų ypač pakelti Pociaus akcijas. Dėl šios priežasties manau, kad šiandien jo sąskaitoje bus daugiau nei 5 taškai.

Šio vakaro mačas tikrai turėtų patikti žiūrovams – „Karsiyaka“ žaidžia akiai labai patrauklų krepšinį, todėl bus labai įdomu stebėti kaip su juo seksis tvarkytis „Žalgirio“ gynybai. Mačą gyvai komentuosiu „TonyBet“ lažybose gyvai, kur krepšinio sirgalių lauks tikrai stiprus krepšinio emocijų užtaisas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)