„Uniks“ krepšininkai įsisiautėjo. 100:73 sutriuškinę „Astana“, į savo sąskaitą jie įsirašė jau 16-ąją pergalę iš eilės – pastaruoju metu Tatarstano sostinės ekipa neklumpa nei VTB Vieningoje lygoje, nei Europos taurės turnyre.

Bausti savo tautiečio treniruojamus varžovus labai aktyviai norėjo „Uniks“ atstovaujantis A. Milaknis, per rungtynes išmetęs net 11 tritaškių metimų. Itin aktyvios lietuvio pastangos nepraslydo pro akis mačą stebėjusiems Rusijos žurnalistams.

„Milaknis eina iš proto. Jis plėšia nuo savęs marškinėlius, daužo ranka į krepšio konstrukciją ir tampo savo barzdą. Tačiau Jevgenijus Pašutinas greta aikštės kovoja dar stipriau. Lietuvis ir vėl bando imtis iniciatyvos, tačiau vėl nepataiko ir nepataiko. Artūro sąskaitoje šiandien tik 3 iš 10. Juk jau trečiasis kėlinys, ir galima būtų užmerkti akis į prieš snaiperio užgaidas, tuo labiau kad švieslentėje dega rezultatas 66:38. Deja, Pašutinas nepermaldaujamas. Jis keičia Milaknį, – savo apžvalgoje rašo Kazanfirst.ru. – Šiandien A. Milaknio rolėje – Valerijus Lichodejus, pataikęs 4 tolimus metimus iš 5“.

Po šio epizodo A. Milaknis dar kartelį buvo pasirodęs aikštėje ir dar kartelį pamėgino mesti iš toli, tačiau šūvis tikslo nepasiekė. Nors snaiperio taikiklis ir buvo užsikirtęs (3 tritaškiai iš 11, 1 dvitaškis iš 4), jis surinko 12 taškų ir „Unics“ šventės nesugadino – visą mačą varžovus spaudę rusų klubo krepšininkai ploti privertė ir rungtynes „Basket-Hall“ arenoje stebėjusį svarbų vietos veikėją – Tatarstano sporto ministrą Vladimirą Leonovą.

Po mačo R. Butautui teko nulenkti galvą prieš varžovus.

„Uniks“ yra puiki komanda su puikiu treneriu. Jie tai šiandien pademonstravo ir tai įrodinėja Europos taurėje. Mes šiandien turėjome traumuotų žaidėjų, jeigu visi būtų buvę rikiuotėje, situacija galbūt ir nebūtų buvusi tokia tragiška.“

Paklaustas, ar „Uniks“ galėtų žaisti Eurolygoje, R. Butautas skėstelėjo rankomis.

„Aš neabejoju, kad „Uniks“ yra Eurolygos komanda. Manau, kad Kazanės komanda ten nuveiktų daug, tačiau kitas dalykas, kad Eurolyga nėra guminė“, – pažymėjo strategas.

Tuo metu J. Pašutinas liko itin patenkintas savo auklėtinių pasirodymu.

„Mūsų suolelis gyvena žaidimu. Vaikinai serga vienas už kitą. Priešakyje laukia daug svarbių mačų, ir jeigu mes toliau išlaikysime tokią komandinę chemiją, bus puiku. Taip, iškovojome 16 pergalių iš eilės, tačiau tai tik skaičius – maistas žurnalistams. To nesureikšminu – šiandien mes skraidėme, degėme noru, o tai ir yra svarbiausia“, – dėstė „Uniks“ treneris.


Šį sezoną VTB Vieningoje lygoje A. Milaknis per rungtynes vidutiniškai pelno po 8,9 taško ir tritaškius meta 43,7 proc. taiklumu. Europos taurėje snaiperis vidutiniškai renka po 8,1 taško, o tritaškius meta 40,3 proc. taiklumu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)