Šiuo metu be darbo esantis graikas vieši Maskvoje, kur stebi Vieningosios lygos Supertaurės varžybas. 54-erių vyras anksčiau dirbo CSKA klube ir šio nepaliko net tada, kai Rusija pradėjo plataus mąsto invaziją į Ukrainą.

Praėjusį sezoną jo treniruota Stambulo „Fenerbahče“ taip pat nespjovė į Rusijos pusę – dalyvavo tame pačiame turnyre, kuriame dabar vieši kaip svečias. Prie Turkijos klubo vairo stojus Šarūnui Jasikevičiui, „Fenerbahče“ su rusų klubais jėgų nebesitikrina.

Nemažai laisvo laiko turintis D. Itoudis interviu metu „Mozzart Sport“ teigė svajojantis, kad vieną dieną Eurolyga išaugs iki 30 klubų turnyro.

„Svajoju apie tai. Žinoma, tai neįvyks rytoj. Pasiekėme 18 komandų, keliaujame link 20, tada 24 ekipų turnyro. O aš svajoju apie 30 komandų – tiek, kiek jų žaidžia NBA. Kartu su tuo turėsime išspręsti ir kitus dalykus. Turime kalbėtis su nacionalinių čempionatų rengėjais, kalbėtis ir rasti kelią, kaip joms tapti kažkuo panašiu į G lygą JAV, kuri skirta jaunųjų žaidėjų tobulėjimui“, – savo viziją dėstė graikas.

Jis taip pat norėtų, kad neliktų finalo ketverto formato.

„Turime tris skirtingus čempionato stilius per vieną sezoną – reguliarųjį sezoną, atkrintamąsias varžybas ir tada finalo ketvertą. Čempioną turėtų nuspręsti atkrintamųjų serija. Manau, kad reikalinga viena sistema, kuri garantuotų daugiau rungtynių“, – kalbėjo D. Itoudis.

Šio sezono Eurolygos sezonas startuos spalio 3 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją