Po pirmų šešių karštų susitikimų rezultatas serijoje iki keturių pergalių buvo lygus – 3-3, taigi viskas sprendėsi Sakramente.

Čia tikrą solo šou surengė Stephenas Curry, sušveitęs net 50 taškų (13/20 dvitaškių, 7/18 tritaškiai, 3/5 baudos, 8 atk. kam., 6 rez. perd.).

17 taškų nugalėtojams pridėjo Andrew Wigginsas, 16 – Klay'us Thompsonas (4/19 metimai iš žaidimo).

Įspūdingą dvigubą dublį surinko Kevonas Looney, finišavęs su 11 taškų ir 21 sugriebtu kamuoliu.

Tuo metu Domantas Sabonis su 22 taškais (10/15 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 2/6 baudos, 8 atk. kam., 7 rez. perd.) buvo rezultatyviausias „Karalių“ gretose.

Sveikatos problemų turėjęs De'Aaronas Foxas, kuriam diagnozuotas kairės rankos rodomojo piršto avulsinis lūžis, tęsė seriją, tačiau bent jau lemiamame mūšyje buvo kaip nesavas ir sukrapštė tik 16 taškų (5/19 metimai iš žaidimo, 5 klaidos).

Po 16 metų pertraukos į NBA atkrintamąsias grįžę „Karaliai“ sugebėjo grąžinti seriją namo šeštoje dvikovoje pranokę „Karius“ jų pačių tvirtovėje 118:99, tačiau savo sienų neapgynė.


Septintųjų rungtynių eiga:

„Kings“ dvikovą pradėjo pakiliai ir po keturių iš eilės D. Sabonio taškų atsidūrė priekyje – 7:2. Tačiau tritaškės Klay'aus Thompsono, Stepheno Curry, Andrew Wigginso ir Moseso Moody atakos persvėrė rezultatą svečių naudai – 12:18. Du prieš du derinį dar dviem taškais užbaigęs lietuvis atstatė status quo – 20:20. Kėlinio pabaigoje abi komandos surengė tolimų metimų vakarėlį, po kurio minimaliai priekyje buvo „Karaliai“ – 31:30.


Į netikėtą Draymondo Greeno tritaškį iškart atsakė Malikas Monkas, o pailsėjęs ant parketo grįžęs D. Sabonis sudrebino krepšinį galingu dėjimu – 41:37. Domantas pataikė ir iš vidutinio nuotolio – 47:42. GSW timptelėjo S. Curry ir A. Wigginsas – 51:51. Po minutės pertraukėlės taškus toliau rinko D. Foxas ir D. Sabonis, bet skirtumas neaugo – 58:56. Lietuvis per du kėlinius sukaupė 16 taškų, 5 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.


Po didžiosios pertraukos pirmąjį savo tritaškį pagaliau smeigė K. Thompsonas, o ir toliau stebuklus išdarinėjęs S. Curry suteikė taviškiams jau kiek apčiuopiamesnį pranašumą – 62:69.


Iniciatyvą užvaldę GSW krepšininkai susikūrė dviženklę persvarą – 66:78. Kėlinį tritaškiu su pražanga vainikavo K. Thompsonas ir čempionai artėjo prie pergalės – 81:91.

Varžovus maudęs S. Curry vis labiau tildė tribūnas ir sklaidė bet kokią intrigą – 83:104. Nors pirmuosius taškus antroje pusėje įstūmė D. Sabonis, „Kings“ reikalai buvo prasti – 85:107. Šeimininkai išsigelbėti nebesugebėjo, o paskutines minutes aikštėje leido atsarginiai abiejų stovyklų žaidėjai – 100:120.

„Warriors“ konferencijos pusfinalyje susigrums su Los Andželo „Lakers“ vyrukais, kurie 4-2 sudorojo Memfio „Grizzlies“.

Kita Vakarų konferencijos pusfinalio serija jau prasidėjo: joje Denverio „Nuggets“ 1-0 pirmauja prieš Finikso „Suns“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)