Europos taurės A grupės mače trečiadienį „Wolves“ (3-3) namie 77:93 (20:23, 19:21, 23:25, 15:24) nusileido Venecijos „Umana Reyer“ (3-4) ekipai.

Iki šio mačo „Wolves“ buvo laimėjusi septynerias rungtynes iš eilės, įskaitant ir pergalę savaitgalį prieš Kauno „Žalgirį“.

„Umana Reyer“ mačą kontroliavo didžiąją laiko dalį, o ketvirto kėlinio pradžioje pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą – 73:62, o netrukus skirtumas šoktelėjo ir iki dvidešimties taškų.

„Pasakysiu tiesiai šviesiai – atrodėme nudvėsę. Galime teisintis, kad neturėjome daug žaidėjų. Mes neturėjome taip žaisti, nes esame kur kas solidesnė komanda. Pasiimkime tai, kaip pamoką ir žiūrėkime į priekį.

Gavome minučių daugiau ir energija krito. Buvome įpratę daug rotuoti žaidėjais, mūsų gynyba nefunkcioniavo taip, kaip anksčiau. Turime pasitaisyti, situacija yra tokia, kokia yra. Energija buvo ne ta, kokia buvo visada, o taip buvo dėl žaidėjų stygiaus. Galime ieškoti pasiteisinimų daug, bet yra kaip yra“, – po mačo kalbėjo gynėjas.

Šiame susitikime „Wolves“ neturėjo lyderio Rasheedo Sulaimono, turnyre renkančio po 20,2 taško. Ekipai taip pat nepadėjo apsirgęs Vaidas Kariniauskas ir po operacijos vis dar atsigaunantis Jeffery Tayloras.

Tai itin prisidėjo prie to, kad „Wolves“ liko labai toli nuo sau įprasto taškų vidurkio Europos taurėje – iki šiol vilniečiai rinkavo po 87,4 taško. K. Kemzūra galėjo verstis vos devynių žaidėjų rotacija.

Išretėjusia rotacija sėkmingai pasinaudojo A. Juškevičius. Gynėjas iki šio mačo rungtyniaudavo po 7 minutes ir rinkdavo tris taškus, o šį kartą aikštėje praleido 27 minutes ir varžovams atseikėjo 15 taškų.

„Nemalonu, kai nežaidi, nes esu įpratęs žaisti. Bet į pirmą vietą dedi komandą. Komanda laimi, tu nieko negali sakyti. Stengiausi visada būti pozityvus ant suolelio, padėti komandai, kai gaudavau tas dvi ar tris minutes. Dabar tų minučių daugiau, malonu, bet svarbiausia, kad mes laimėtume“, – vertino krepšininkas.

A. Juškevičius neketina tapti tuo žaidėju, kuris užpildys didelius R. Sulaimono batus.

„Jis yra elitinis puolimo žaidėjas, užpildyti ar jį pakeisti yra labai sunku. Aš galiu įnešti tai, ką galiu – žaisti du prieš du ir mesti tritaškius, bet nedraskysiu vienas prieš vieną“, – šyptelėjo gynėjas.

Nors po mačo treneris Kęstutis Kemzūra vaizdžiai pasisakė apie galimą papildymą „Wolves“ komandoje – pabrėždamas, kad vilkai neturi pinigų prigrūsto seifo, iš kurio bet kada gali pasiimti reikiamą sumą – A. Juškevičius įsitikinęs, kad šviežių jėgų reikia.

„Manau, kad papildymas bus anksčiau ar vėliau. Reikia papildymo, – buvo įsitikinęs jis, bet kartu išreiškė viltį ir tęsė. – Kai būsime visi, komanda bus labai stipri ir galėsime kovoti su visais varžovais.“

Kitas rungtynes „Wolves“ žais lapkričio 21 d., kai išvykoje susitiks su Hamburgo „Towers“.