208 cm ūgio žaidėjas tam tarpui metė viltį iškovoti ilgalaikį kontraktą su NBA klubu ir vieneriems metams sugrįžta į Senąjį žemyną, kur savo karjerą ir pradėjo. 2017-2018 metais jis atstovavo „Barcelona“ B komandai, o 2018-2019 m. sezonui persikėlė į Liublianos „Petrol Olimpija“ klubą. Po to jis stojo į 2019 m. NBA naujokų biržą, kurioje jį 19-tu numeriu pašaukė San Antonijaus „Spurs“.

Stambulo klubas su L. Šamančiumi bandė susitarti ir dėl „pliuso“ dar kitam sezonui, tačiau, pasak „Eurohoops“ šaltinių, to padaryti nepavyko.

Kroatijos krepšininkas praleido 5 sezonus už Atlanto. Per tą laiką jis šokinėjo tarp NBA ir silpnesniosios G lygos. Jis yra atstovavęs „Spurs“ ir Niujorko „Knicks“ klubams, o 2023-2024 m. sezone žaidė Jutos „Jazz“ gretose, kur per 43 rungtynes vidutiniškai fiksuodavo po 4,1 taško ir 2,4 atkovoto kamuolio per 9 minutes.

2018-2019 m. FIBA Čempionų lygoje jo vidurkiai buvo kiek geresni – 8,2 taško ir 5 atkovoti kamuoliai.

Šaro „Fenerbahče“, kuri praėjusiame sezono pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, prisiviliojo jau ne žaidėją, kurį kitose komandose būtų galima laikyti lyderiu. Tarp jų – Wade’as Baldwinas IV, Bonzie Colsonas, Nicolo Melli, Devonas Hallas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją