Vis dėlto net tokia tvirta ir vienbalsė saviškių nuomonė nepakeitė „Barcos“ generalinio direktoriaus Nacho Rodriguezo bei vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus pozicijos.

Eurohoops.net praneša, kad tolesnis Th. Heurtelio likimas gali pasukti tik dviem kryptimis – arba būti permestam į katalonų dublerius ir net ten negauti žaidimo laiko, arba būti išsiųstam į kitos šalies ekipą.

„Barcelonos“ prioritetas aiškūs – jokiu būdu neperleisti gynėjo savo konkurentams Ispanijoje. Su juo sutartis būtų nutraukta tik šiam sutikus su tokia sąlyga.


Įdomu, kad šį sekmadienį Ispanijos ACB lygoje mūšyje Madride tarpusavyje susikaus „Real“, kurio gretose ir galėjo atsidurti prancūzas, ir „Barcelona“.


Primename, kad po pastarosios savaitės Eurolygos rungtynių Stambule, kurias Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ antradienio vakarą 79:86 pralaimėjo vietos „Anadolu Efes“ komandai, 31-erių metų Th. Heurtelis nepateko į klubo lėktuvą ir negalėjo grįžti į Barseloną kartu su ekipa.

Jau kurį laiką Š. Jasikevičiaus vadovaujamo trenerių štabo sprendimu nežaidžiantis Th. Heurtelis taip neva buvo nubaustas už tai, kad rezgė alternatyvų planą už klubo vadovybės nugarų.

Kiek anksčiau skelbta, kad „Barcelona“ su Th. Heurteliu ir jo agentūra „Beobasket“ buvo susitarusi dėl dar galiojusio kontrakto nutraukimo sąlygų – žaidėjas turėjo gauti 1,2 mln. eurų kompensaciją, o vėliau persikelti į Stambulo „Fenerbahče“. Savo ruožtu iš Turkijos į Barseloną turėjo atvykti kitas prancūzas Leo Westermannas.

Visgi paaiškėjo, kad Th. Heurtelis tuo pačiu metu derino naujo kontrakto sąlygas su Madrido „Real“ – principiniu „Barcelonos“ varžovu. Anot „Mundo Deportivo“, jau netgi buvo susitarta dėl finansinių detalių, o tai Katalonijos klubas traktavo kaip išdavystę ir galų gale priėmė radikalų bei daugybės atgarsių sulaukusį sprendimą dėl prancūzo neįleidimo į lėktuvą Turkijoje.

Į Kataloniją parskridusius „Barcelonos“ krepšininkus oro uoste pasitiko žurnalistai, bandę išgirsti kokią nors reakciją iš klubo narių. Visgi nebylūs liko tiek Pierre'as Oriola, tiek Alexas Abrinesas, nesugebėję, o gal tiesiog klubo nurodymu neturėję teisės paaiškinti, kas atsitiko.

Kiek vėliau pats klubas pakomentavo susidariusią situaciją. Barselonos atstovai neneigė, kad Th. Heurtelis liko Stambule, tačiau tvirtino juo visiškai pasirūpinę ir sudarę sąlygas grįžti individualiai.

Tyrimą dėl incidento pradėjo Eurolygos žaidėjų asociacija, palaikymą krepšininkui išreiškė Ispanijos ir ACB žaidėjų asociacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)