Paskutiniame ture B grupės lyderiai Lietuvos (3/1) krepšininkai, kuriems, jau žinoma, kad pogrupyje atiteks pirma arba trečia vieta, susitiks būtent su kroatais. Kituose mačuose žais Nigerija su Brazilija ir Ispanija su Argentina.

Ši nesėkmė itin apsunkino kroatų padėtį turnyro lentelėje: patyrę nesėkmę paskutiniame ture jie gali apskritai nepatekti į kitą etapą arba užimti ketvirtą vietą, kuri veikiausiai reikštų ketvirtfinalio akistatą su JAV. Tuo metu pergalės prieš mūsiškius atveju, kroatai dar galėtų tikėtis būti ir pirmi.

Kroatijos žaidėjai sėkmingai pradėjo dvikovą ir pirmo kėlinio pabaigoje pirmavo 28:19, tačiau vėliau pralaimėjo antro ir trečio ketvirčių atkarpą net net 25:51 bei jau atsiliko 53:70.

Ketvirtame kėlinyje Kroatijos atstovai suaktyvino savo gynybą ir priartėjo iki 71:74 (likus žaisti 4 min.), bet čia pat tritaškį smeigė Joshas Akognonas, dvi baudas realizavo Alade Aminu ir nigeriečiai atlaikė varžovų šturmą.

Afrikiečiai šiame susitikime pataikė net 17-a tolimų metimų iš 36-ių bandymų (47 proc.) ir atliko 26-is rezultatyvius perdavimus.

Kroatija: Bojanas Bogdanovičius 28 (5/9 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 9/12 baudos), Roko Ukičius 10, Darko Planiničius 9, Luka Babičius 8, Dario Šaričius ir Miro Bilanas po 7 taškus.

Nigerija: Michaelas Umehas 19 (6/10 tritaškiai), Joshas Akognonas 18 (3/6 tritaškiai), Ebi Ere 14 (4/5 tritaškiai), Alade Aminu 13, Ike Diogu 10 taškų (12 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)