Leidusi lietuviams Stambule išlyginti serijos rezultatą (1-1), „Fenerbahče“ tvarkyti reikalus turės Kaune.

Ž. Obradovičiaus manymu, tai – sudėtingesnė užduotis, bet devyniskart Eurolygą laimėjęs specialistas iš Serbijos demonstruoja ramybę.

– Jūsų akimis, „Žalgiris“ į triuškinamą pralaimėjimą pirmame mače reagavo labiau taktiškai ar psichologiškai? – paklausėme Ž. Obradovičiaus

– Abiem būdais. Nėra ko kalbėti, kad bandžiau paruošti tam savo komandą, deja, nežaidėme gerai. Buvome tingūs gindamiesi, leidome pelnyti daug „lengvų“ taškų.

Jei pamenate, iškart po pirmų rungtynių sakiau, kad taškų skirtumas neturės jokios reikšmės – laimėjome 1, 11 ar 33 taškais, dabar serijos rezultatas vis tiek lygus. Dabar esame čia, žinome, kad reikės susidurti ne tik su varžovais, bet ir gausybe Kauno sirgalių. Vis dėlto turime tokios patirties, privalome prisitaikyti ir sužaisti geriau nei praėjusiame mače.

– Turbūt esate patenkintas bent jau gynyba prieš „Žalgirio“ aukštaūgius, kuriuos kol kas sekasi pristabdyti?

– Man nerūpi, kiek taškų pelno vienas ar kitas vyrukas – svarbu, kiek jų surenka visa komanda. Žiūrime tik į bendrą paveikslą.

– Leidote varžovams laimėti Stambule. Situacija – kelianti nerimo ar visiškai normali?

– Normali, viskas tvarkoje. Norint žengti tolyn, reikia laimėti tris mačus. Taigi, nors „Žalgiris“ Kaune turbūt bus stipresnis nei mūsų aikštėje, dabar atėjo laikas mums parodyti charakterį, kokybę.

Apie „Žalgirį“ savo nuomonės aš nekeičiu, visada jį gerbiau vienodai – tiek prieš ketvirtfinalio pradžią, tiek po pirmų rungtynių, tiek ir po antrų. Žinau, kad pradedant nuo trenerio ir baigiant visais žaidėjais tai yra rimta komanda, su kuria reikia skaitytis.

– Esate patenkintas tuo, kaip po traumos sportinę formą susigrąžina Janas Vesely?

– Daugiau nei patenkintas. Jo nebuvo tris savaites, pirmas rungtynes su „Žalgirio“ jis žaidė pasitreniravęs vos du kartus. Nemanau, kad kam nors tai gali pasirodyti lengva. Esu tikras, kad jis padarys komandos labui viską, kas įmanoma. Bet, pasikartosiu, vienas ar du žaidėjai šios serijos baigties nenulems. Esmė yra komandos dvasia, ir pirmiausia turime būti stiprus ja.

– „Žalgiris“ antrame mače daug žaidė „žemu“ penketu be tikro vidurio puolėjo. Į tai atkreipėte dėmesį prieš rungtynes Kaune?

– Daug detalių yra svarbios, ir mes bandome pasirūpinti jomis visomis.

Trečiosios ketvirtfinalio rungtynės antradienį prasidės 20 val., ketvirtoji akistata laukia ketvirtadienį tuo pačiu metu.

Primename, kad praėjusią savaitę Stambule serija startavo „Fenerbahče“ pergale 76:43, kauniečiai pasiekė revanšą rezultatu 82:80.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)