Praeitas sezonas „M Basket“ ekipai buvo sugrįžimo sezonas, komanda 2022-2023 metų sezone kovojo NKL finale, tačiau nusileido Kauno „Žalgirio“ dubleriams. Nors Mažeikiai ir pralaimėjo, tačiau gavo kvietimą žengti į LKL bei tuo pasinaudojo.

Sugrįžimo sezone Žemaitijos klubas finišavo aštuntoje vietoje su 11 pergalių, už nugaros palikdami Kėdainių „Nevėžį“, „Šiaulius“ bei Pasvalio „Pieno žvaižgdes“.

„Su iššūkiais, bet ką planavome, tą padarėme. Planavome papulti į atkrintamąsias, užimti ne žemesnę nei aštuntą vietą“, – apie sugrįžimo sezoną kalbėjo komandos vadovas A. Liškus.

Iki praėjusio sezono LKL pirmenybėse „M Basket“ varžėsi 2014/15 m., tačiau finišavo paskutinėje vietoje vos su 6 pergalėmis per 40 rungtynių bei sugrįžo į NKL.

Paklaustas apie skirtumus tarp darbo NKL ir LKL, A. Liškus tikino, jog tai sunkiai palyginami dalykai: „Dideli skirtumai, visų pirma finansine prasme skiriasi. Pačio lygio prasme, faktas, kad lygis žymiai aukštesnis, nepalyginami dalykai. Ir darbo tikrai daugiau, nes reikia daugiau pinigų surinkti, reikia naujų rėmėjų atrasti. Iššūkių pilni metai, bet įdomūs“.

Papildomų rėmėjų bei naujų fanų pritraukti padėjo ir sezono viduryje į klubą priviliotas Alexas Antetokounmpo. Nors NBA žvaigždės brolis Mažeikių klube ir nefiksavo įspūdingos statistikos, tačiau šį ėjimą klubo vadovas įvardino tobulu.

„Tobulas ėjimas. Finansine prasme mums iš esmės realiai atsipirko viskas.