Trečiadienį Jonavoje vilniečiai tik mačo pabaigoje palaužė „Cbet“ ekipos pasipriešinimą – 96:90 (20:23, 21:30, 28:22, 27:15). Pirmąjį susitikimą „Rytas“ namie buvo laimėjęs 110:77 ir ketvirtfinalio serijoje triumfavo 2:0.

„Jonava žaidė labai gerai, sužaidė visi. Pasąmonėje padarėme klaidų ir tas +33 stovėjo kažkur giliai, nori to ar ne. Ėjome su mentalitetu „kaip nors“. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme po vieną puolime ir gynyboje, nestatėme kūno ten, kur reikėjo, nedarėme pražangų ten, kur turėjome.

Antroje mačo pusėje pavyko persigrupuoti, grįžti į atkrintamųjų režimą. Atkrintamosiose kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Gal ir geriau tokios rungtynės, gauta papildomo adrenalino prieš pusfinalį, kur bus pjautynės, kad ir su kuo žaistume. Svarbiausia, kad turime namų aikštės pranašumą ir visi žaidėjai sveiki“, – po pergalės kalbėjo G. Žibėnas.

Pusfinalyje „Ryto“ lauks Vilniaus „Wolves“ arba Klaipėdos „Neptūnas“, kurių serijoje lygybė – 1:1.

Savo ruožtu V. Šeškus džiaugėsi, kad sezoną pavyko pabaigti tokiomis rungtynėmis. Treneris negalėjo pateikti tikslaus atsakymo dėl savo ateities, bet mano, kad per ketverius metus Jonavoje nuveikė didelį darbą.

Jis prabilo ir apie visą sezoną Jonavos klubą persekiojusias negandas, kai dėl milžiniškų pokyčių sudėtyje nuolat trūko žaidėjų.

„Sezoną vertinti reikia ne man, vertina vadovybė, žiūrovai. Buvo amerikietiški kalneliai, bet labai malonu, kad šiandien sugebėjome per dieną kai ką pakeisti ir tai neblogai veikė. Buvome netoli pergalės.

Manau, kad nuveiktas labai didelis darbas. Prieš ketverius metus laimėjome Nacionalinę krepšinio lygą (NKL). Buvo sunkūs metai visapusiškai. Buvo teisybės, bet ir daug neteisybės pasakyta. Ne visi žinote visus niuansus. Meluoti nenoriu, teisybės sakyti irgi nenoriu. Ir pats galvojau gal išeiti. Bet išėjimas būtų kaip pasidavimas“, – teigė V. Šeškus.

Treneris pasisakė ir apie rungtynių pradžią, kai sužaidus vos 88 sekundes iš aikštės už emocijas buvo išvarytas Tauras Jogėla. Puolėjas karštai reagavo į tai, kad teisėjai nereagavo į varžovo smūgį Edvinui Šeškui.

„Epizodas buvo peržiūrėtas ir buvo duota nesportinė pražanga. prieš rungtynes teisėjų prašėme, kad pažiūrėtų į tokius momentus. Normalu – prasidėjo rungtynės, teisėjas stovi šalia ir nefiksuoja. Žaidėjai dar atsinešę emocijas iš praėjusių rungtynių. Aš ir pats karštas. Neturėjo gal tos antros techninės būti, su pirma viskas gerai. Kaip pažiūrėsi – ir jis kaltas, o pirmą minutę galėjo ir teisėjai tolerantiškiau pažiūrėti. Nesakysiu, kad būtume laimėję su juo. Jo išėjimas mus kaip tiks suspaudė, visi žaidė“, – situaciją vertino V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją