Neeilinių fizinių duomenų kaunietis dar neseniai taikėsi net į NBA lygą, bet kol kas laiką turi leisti ant Ispanijos vidutiniokų atsarginių suolo. Tik ten O. Galdikas atsidūrė ne savo noru ir ne trenerio Aito Garcia Reneseso sprendimu.

Dėl treniruotės metu sumuštos blauzdos 27-erių lietuvis praleido tiek ACB lygos, tiek Europos taurės varžybų startą.

Bet grįžti į rikiuotę O. Galdikas gali jau ateinančio sekmadienio rungtynėse su Bilbao „Basket“ klubu. Žaidėjo agentas įsitikinęs, kad jo klientas netrukus turėtų susigrąžinti ir vietą Kanarų salyno atstovų starto penkete.

„Priešsezoninėse rungtynėse Ovidijus buvo pagrindinis vidurio puolėjas, ir kiti jam neprilygo. Kaip bus vėliau, matysime, klausimas, kiek šita pauzė išmuš jį iš ritmo. Bet manau, kad būtent Ovidijui teks didžiausia našta“, – Krepšinis.lt sakė O. Galdikui atstovaujančios „East Players“ agentūros vadovas.

„Gran Canaria“ ekipoje yra dar trys vidurio puolėjai: slovėnas Alenas Omičius, senegalietis Sitapha Savane ir jaunasis latvis Anžejus Pasečnikas. Kol kas A. Garcia Renesesas žaidimo minutes dalino visiems trims krepšininkams.

O. Galdiko klubas sezoną pradėjo sėkmingai: ACB lygos pirmame ture 97:64 sutriuškintas San Sebastiano GBC, o Europos taurės turnyre 79:74 palaužtas Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija).

Praėjusį sezoną O. Galdikas praleido Gdynės „Asseco“ ekipoje, kurioje per rungtynes Lenkijos čempionate vidutiniškai rinko po 11,2 taško, 10,5 atkovoto kamuolio ir 2,8 bloko. Pagal du pastaruosius rodiklius lietuvis Lenkijoje neturėjo lygių.

Vasarą O. Galdikas dalyvavo NBA Vasaros lygoje atstovaudamas Niujorko „Knicks“ ekipai, bet į pajėgiausią planetos lygą nepateko ir karjerą pratęsė Ispanijoje, priėmęs praėjusio sezono Europos taurės finalininkų pasiūlymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)