Eurolygos 13-ame ture trečiadienį Kauno „Žalgiris“ svečiuose 75:71 palaužė Stambulo „Daruššafaka“ ekipą ir į savo sąskaitą įsirašė šeštą pergalę.

R. Jokubaitis pirmame kėlinyje kuo ramiausiai nuo atsarginių suolo stebėjo rungtynes, kai netikėtai jį į aikštę pašaukė Šaras.

„Tas jaudulys prieš rungtynes visada jaučiasi, ypač prieš Eurolygos mačą, juk tai aukščiausias lygis Senajame žemyne. Kiekvienose rungtynėse tikiuosi žengti į aikštę, bet tikrai nesitikėjau, kad jau pirmame kėlinyje turėsiu savo šansą.

Dažniausiai, jei jauną žaidėją išleidžia, tai dažnai tam, kad protingai prasižengtų ar vieną ataką padėtų apsiginti.

Dabar likau nustebęs, bet jaučiausi pasiruošęs. Manau, pavyko visai neblogai. Gal tik debiutą apkartino ta klaidelė, kai kamuolį išmečiau varžovui į rankas“, – po rungtynių šypsojosi Rokas.

Aikštėje jaunuolis nepasimetė: pirmąkart drąsiai veržėsi link krepšio, tačiau buvo netikslus. Antrasis prasiveržimas baigėsi debiutiniais dviem taškais į varžovų krepšį, o juos plojimais palydėjo visas Kauno ekipos atsarginių suolelis.

Anot 18-mečio krepšininko, nebuvo laiko net kada jaudintis: jis ramiai sėdėjo ant atsarginių suolo kai išgirdo strategą tariant jo vardą.

„Išėjau ir padariau savo darbą“, – pridūrė R. Jokubaitis, spėjęs pajausti Eurolygos rungtynių kovos pulsą.

„Psichologiškai keista, atrodo, šalia tokie krepšininkai žaidžia, aukščiausias lygis ir aš šalia. Manau, tai bus man didelė paspirtis karjeros pradžioje. Net minutė ar dvi jaunam žaidėjui suteikia daug patirties tokiose rungtynėse“, – teigė R. Jokubaitis, savo interviu metu turėjęs gaudyti ir porą iš komandos draugų atskriejančių rankšluosčių.

Tuo metu Marius Grigonis atkreipė dėmesį į psichologinę šios pergalės reikšmę.

„Jei būtume pralaimėję, ta kelionė atgal būtų sunki. O dabar gerai, nereikia galvoti, kas būtų, jei būtų.

Tas Thomo Walkupo dėjimas užvedė komandą. Smagu, kad visi smagiai įsitraukė į rungtynes.

Kas lėmė pergalę? Leo! O rimčiau kalbant – pavyko lemiamu metu apsiginti, vėliau pataikyti. Išpildėme trenerio planą ir gal tiesiog labiau norėjome pergalės“, – apie jos priežastis kalbėjo M. Grigonis.

Žaliai-baltiems pirmame rate liko dar dvi akistatos: jau šį penktadienį 20 val. jie namuose priims Tel Avivo „Maccabi“, o po savaitės, gruodžio 28 d., skris į Las Palmą, kur pasimatys su „Gran Canaria“.

Eurolygos rikiuotė po 13-os turų (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai):

1.Fenerbahče13121
2.Real13112
3.CSKA13103
4.Anadolu Efes1394
5.Olympiakos1385
6.Bayern1376
7.Žalgiris1367
8.Armani Olimpia1367
9.Saski Baskonia1367
10.Panathinaikos1367
11.Barcelona1367
12.Gran Canaria1358
13.Maccabi1349
14.Chimki1349
15.Budučnost13310
16.Daruššafaka13112

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)