Žalgiriečiai Antalijoje atsitiesė po nelauktos nesėkmės pirmame mače, kuriame 74:75 nusileido Bursos „Tofaš“ komandai.

Šį kartą Lietuvos vicečempionai atsiliko tik pačioje susitikimo pradžioje – 0:2, o ketvirto kėlinio pradžioje patys pirmavo net 24 taškų skirtumu – 73:49.

Įdomu, kad kauniečiai išmetė beveik dvigubai daugiau tritaškių nei dvitaškių – 39 prieš 22.

Dvikovą dviem taikliais tritaškiais pradėjo Brady Manekas, perėmęs kamuolį Laurynas Birutis pasižymėjo dėjimu, o Sylvainas Francisco ir Edgaras Ulanovas pataikė po tritaškį – 14:8. Per likusią kėlinio dalį penkis taškus pelnė Deividas Sirvydis, šešis surinko Dovydas Giedraitis ir pranašumas išaugo iki dviženklio – 25:14.

Mattas Mitchellas sumetė tris baudų metimus, Ignas Brazdeikis surengė sėkmingą reidą po krepšiu, tačiau puolime strigę žalgiriečiai skaudžiai pralaimėjo atkarpą ir jau vijosi varžovus – 30:32. Tuomet 8 taškus pelnė E. Ulanovas, dar po du pridėjo I. Brazdeikis bei B. Manekas – 42:36.

Po pertraukos gerą atkarpą puolime sužaidė dvitaškį su varžovo pražangą įmetęs ir tritaškį smeigęs Alenas Smailagičius, iš toli tuomet taikliai metė ir D. Sirvydis, taškais iš po krepšio pasižymėjo Arnas Butkevičius, savo pirmą tritaškį pataikė ir I. Brazdeikis – 56:45.

B. Manekas tritaškiu vėl priminė apie save, ataką metimu iš po krepšio užbaigė E. Ulanovas, po du taškus pelnė I. Brazdeikis ir A. Butkevičius, o po D. Sirvydžio tritaškio pranašumas tapo triuškinamas – 70:49. Tritaškį pridėjo ir D. Giedraitis, A. Smailagičius pridėjo baudos metimą, o tolimais metimais pirmuosius savo taškus pelnė Lukas Lekavičius ir debiutavęs Aleksas Bieliauskas – 80:60.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausi buvo kapitonas Edgaras Ulanovas ir naujokas Deividas Sirvydis, sukaupę po 13 taškų.

Ignas Brazdeikis ir Brady Manekas pridėjo po 11 taškų.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 13 (4 atk. kam., 4 rez. perd., 20 naud. balų), Deividas Sirvydis 13 (3/6 tritaškiai), Ignas Brazdeikis 11 (5 atk. kam.), Brady Manekas 11 (3/7 tritaškiai), Dovydas Giedraitis 9, Alenas Smailagičius 7, Sylvainas Francisco 3 (1/7 metimas iš žaidimo, 4 rez. perd., 2 per. kam.), Lukas Lekavičius 3, Matthew Mitchellas 3, Aleksas Bieliauskas 3, Laurynas Birutis 2 (5 atk. kam.), Arnas Butkevičius 2 (5 atk. kam.), Bryantas Dunstonas 0 taškų (7 atk. kam., 4 per. kam.).

ALBA: Willas McDowellas-White’as 15, Gabriele Procida 9, Khalifa Koumadje 8, Yanni Wetzellis 7 taškai.

„Buvo gera energija ir geras kamuolio judėjimas. Mes sugebėjome atsakyti į slogų ketvirtą kėlinį rungtynėse su Bursos „Tofaš“. Niekas nepatyrė traumos ir tai – vienintelis dalykas, kur šiandien man rūpi. Padarėme mažą pažangą. Viskas gerai“, – po pasiektos užtikrintos pergalės sakė treneris Andrea Trinchieri.

Pasirodymą „Gloria Cup“ turnyre „Žalgiris“ užbaigs susirėmimu sekmadienį su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu (nuo 17 val. 30 min.).

Jau rugsėjo 22 d. A. Trinchieri auklėtiniai Šiauliuose pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną, o spalio pradžioje kibs ir į Eurolygos batalijas – pirmoji oponentė bus „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)