Tačiau Lietuvos rinktinei olimpinėje atrankoje nepadės Jonas Valančiūnas. Šią naujieną pranešė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Labai gaila, negaliu aikštėje padėti. Pirmą kartą tokia situacija mano karjeroje.

Padėsiu savo patarimais. Tikiuosi, supras visa Lietuva“, – kalbėjo Jonas Valančiūnas.

Strategui Kaziui Maksvyčiui ši žinia nebuvo netikėta. Jo kandidatų sąrašuose buvo ir LKL čempionas Margiris Normantas, taip pat Laurynas Birutis, Martinas Gebenas, tačiau pastarieji, anot stratego, dėl sveikatos bėdų ar asmeninių priežasčių negalės padėti nacionalinei komandai.

Jis turėjo planų ir Augustui Marčiulioniui, tačiau pastarasis patyrė traumą rezervinės rinktinės stovyklos metu.

Bent kelių „ne“ išgirdęs rinktinės vedlys pristatė paskutinę minutę prie nacionalinės komandos stovyklos prisijungiančius 30-metį Vaidą Kariniauską ir 19-metį Motiejų Krivą. Greitoji rinktinės pagalba komandai padės ruoštis olimpiniam atrankos turnyrui.

Pagrindinės stovyklos pradžia

Sekmadienį popiet nuo 14 val. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai rinkosi į treniruočių stovyklą.

Pirmasis į viešbutį atvyko jauniausias nacionalinės komandos kandidatas Ąžuolas Tubelis. 22-ejų aukštaūgis darbus su K. Maksvyčiu pradėjo dar rezervinėje rinktinėje.

Čia jis sužaidė trejas kontrolines rungtynes su Libanu ir kartu su Eimantu Bendžiumi buvo pakviestas į pagrindinės rinktinės stovyklą.

„Labai smagu. Nekantrauju visus pamatyti ir gerai pasiruošti. Rezervinė rinktinė davė daug, nes pradėjome pakankamai anksti – iškart po sezono praktiškai visi susibėgome. Gera patirtis. Labai geros nuotaikos. Jaudulio išvis nėra, juk už Lietuvą žaidžiame“, – sakė Vilniaus „Rytui“ priklausantis Ą. Tubelis.

Po 14 val. viešbučio slenkstį mynė Rokas Giedraitis, Tomas Dimša, Mindaugas Kuzminskas, netrukus su šeima pasirodė Edgaras Ulanovas, Eimantas Bendžius, prieš 15 val. atvyko ir Rokas Jokubaitis, o po geros valandos – ir Deividas Sirvydis.

Prie nacionalinės komandos stovyklos jungėsi ilgametis kineziterapeutas, masažuotojas Juozas Petkevičius. 78-erių medicinos personalo narys ir tikras rinktinės talismanas nestokojo geros nuotaikos ir nustebo prie registratūros išvydęs Kšištofą Lavrinovičių bei Mindaugą Lukauskį.

„Dvidešimt metų pavėlavau, Juozuk!“, – juokėsi brolis Lavrinovičius.

J. Petkevičius pirmas suskubo pasitikti kaiptoną Joną Valančiūną, spėję apsikeisti keliais sakiniais. Paskui J. Valančiūną – ir Domantas Sabonis.

Rinktinės kandidatai:

Pagrindinės rinktinės kandidatai į stovyklą rinksis birželio 16 d.

K. Maksvyčio pajėgos dėl vienintelio kelialapio į olimpines žaidynes kovos Puerto Rike. Atranka vyks liepos 2-7 dienomis.

A grupėje Lietuvos rinktinė susigrums su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis. Jei mūsiškiai užims bent antrą vietą, tuomet pusfinalyje lauks Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės iššūkis.

Prieš ją K. Maksvyčio auklėtiniai sužais dar dvejas draugiškas rungtynes:

Birželio 23 d. Lietuva – Slovėnija (Vilniaus „Twinsbet“ arena)

Birželio 25 d. Slovėnija – Lietuva (Liubliana).