Prasidėjus lemiamam kėliniui žalgiriečiai buvo įgiję 14 taškų pranašumą (66:52), bet šeimininkai po įspūdingai žaidusio Osvaldo Olisevičiaus inicijuoto spurto likus žaisti 2 minutes priartėjo iki vieno metimo – 77:74.

Tuomet rezultatyvų reidą su varžovo pražangą atliko Axelis Toupane'as, o jo išmaudytas Steponas Babrauskas dar užsidirbo ir techninę. Šis epizodas ir tapo lemiamu: svečiai per vieną ataką surinko penkis taškus ir atitrūko 82:74 bei iškovojo pergalę 85:76.

Kauniečiai padarė net 19 klaidų, kai jų oponentai – 10.

Žalgiriečiams vieninteliams dėl kovų Eurolygoje dar liko sužaisti kelis LKL mačus – pirmadienį ir trečiadienį Kaune su Utenos „Juventus“ ir Prienų-Birštono „Vytautu“.

Tiesa, paskutinės dvejos rungtynės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams jau nieko nebereikš – jie užsitikrino pirmą turnyro lentelės vietą ir sudarys ketvirtfinalio porą su Kėdainių „Nevėžiu“.

Tuo metu „Pieno žvaigždžių“ klubas finišavo šeštoje pozicijoje ir pirmame atkrintamųjų varžybų rate serijoje iki trijų pergalių kausis Klaipėdos „Neptūnu“.

Šeštadienio mačą Pasvalyje praleido ne tik po kojos sumušimo sveikstantis puolėjas Edgaras Ulanovas, bet ir kapitonas Paulius Jankūnas bei įžaidėjas Vasilijė Micičius.

Š. Jasikevičius į starto penketą įtraukė 17-metį Martyną Arlauską, o antro kėlinio viduryje į aikštę išleido ir jo bendraamžį Roką Jokubaitį.

„Pieno žvaigždės“: Osvaldas Olisevičius 24 (9/12 dvitaškiai, 8 atk. kam.), Jehennsas–Ley Manigatas 14, Viačeslavas Bobrovas 12, Steponas Babrauskas 9 taškai.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 18 (8 atk. kam., 25 n.b.), Aaronas White'as 11 (6 atk. kam.), Paulius Valinskas 10, Antanas Kavaliauskas 8, Artūras Milaknis, Beno Udrihas, Rokas Jokubaitis ir Martynas Sajus po 6 taškus.

Tuo pačiu paaiškėjo visos LKL ketvirtfinalio poros:

Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“

Klaipėdos „Neptūnas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Panevėžio „Lietkabelis“ – Šiaulių „Šiauliai“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)