Ketvirtadienį, kai „Wolves“ rengė spaudos konferenciją ir atvirą treniruotę „Twinsbet“ arenoje, sportinę aprangą apsivilkęs A. Kulboka kurį laiką taip pat sportavo su naujaisiais komandos draugais.

Bet 26-erių krepšininkui kol kas dar anksti visavertiškai dalyvauti bendrose treniruotėse.

Prieš dešimt mėnesių kalbėdamas su „Delfi“, jis vylėsi aplenkti laiką ir gydytojų prognozes, vis dėlto gerų norų pasirodė maža.

Praėjusį rugsėjį marijampoliečiui buvo atlikta artroskopinė kelio sąnario operacija, dėl kurios užribyje teko praleisti visą sezoną.

„Tik neseniai pradėjau bėgioti, daryti krepšiniui būdingus judesius. Rimčiau sportuoju nuo šios savaitės, o iki tol viskas apsiribojo treniruokliais, svoriais. Net neėmiau kamuolio į rankas.

Žiūrėti krepšinį darėsi sunku psichologiškai – būdavo, įsijungiu rungtynes per televizorių ir išjungiu po pirmo kėlinio galvodamas, kad pats turėčiau ten būti“, – apie juodžiausią karjeros periodą pasakojo 206 cm ūgio žaidėjas.

Negana to, sveikatos problemos nebuvo didžiausia nelaimė. Pavasarį A. Kulboka su žmona Gitana neteko naujagimio sūnaus.

Tuo metu klubas, kuriam priklausė, bet taip ir nedebiutavo lietuvis, susidūrė su rimtomis finansinėmis problemomis.

Arnoldas Kulboka

Praėjusiame sezone „Prometey“ dar žaidė Europos taurės varžybose, dėl kurių iš karo plėšomos Ukrainos laikinai buvo persikėlę į Rygą (Latvija).

Tarptautinių ambicijų neseniai net apie Eurolygą svajojusiai Dniepro skalaujamos Slobožanskės komandai teko atsisakyti.

O planus dalyvauti bent Ukrainos čempionate sužlugdė klubo įkūrėjo Vladimiro Dubinskio problemos su teisėsauga. Po Ukrainoje atliktų kratų „Prometey“ paskelbė apie visiškai nutraukiamą veiklą.

Tai liečia ir A. Kulboką, kadangi pastarasis nesulaukė pagal sutartį priklausiusio uždarbio. Tokiomis aplinkybėmis – kažin ar besulauks.

„Kiek žinau, klubas tikrai neatsiskaitė su visais žaidėjais. Bus matyti, kuo čia baigsis, dabar vyksta teismai“, – sakė A. Kulboka, „Delfi“ patvirtinęs, jog ėmėsi teisinių priemonių prieš „Prometey“, bet nedetalizavęs įsiskolinimų sumos.

Dabar jam labiausiai rūpi, kaip grįžti ant parketo visiškai sveikomis abiem kojomis.

„Prie komandos treniruočių tikiuosi prisijungti po poros savaičių. Sunku pasakyti, kada būsiu pasiruošęs žaisti, nežinau, ar suspėsiu iki sezono pradžios. Tikslas – tiesiog būti sveikam. O šiaip manau, kad daugelis žino, ką galiu duoti aikštėje, pats irgi tikiu savimi. Svarbiausia būti sveikam“, – pakartojo A. Kulboka.

Anot jo, „Wolves“ vasarą buvo vienintelis pasiūlymą pateikęs Lietuvos klubas, o taip pat vienintelis, atsižvelgęs į krepšininko sveikatos būklę.

„Užsienio klubai pageidavo, kad būčiau pasiruošęs žaisti iškart nuo sezono pradžios. O „Wolves“ pažadėjo padėti iki galo užbaigti reabilitaciją, kas man buvo svarbiausia“, – pažymėjo Arnoldas.

Arnoldas Kulboka

Tai patvirtina ir naujojo ekipos vairininko Alessandro Magro žodžiai.

„Neskubiname A. Kulbokos, leidžiame tinkamai atlikti reabilitaciją. Komandą iškart formavome atsižvelgdami į tai, kad jis prisijungs vėliau. O kai tai nutiks, jis bus svarbus žaidėjas“, – ketvirtadienį žadėjo italas.

Kokį įspūdį jis pats palieka naujiesiems auklėtiniams?

„Galbūt lietuviams, kurie nėra užsienyje žaidę, tokia treniravimo metodika, toks mentalitetas nėra matyti. O aš daug metų rungtyniavau svetur ir tikrai mačiau daug labai panašių trenerių“, – atsiliepė praeityje toje pačioje Italijoje, o taip pat Vokietijoje, Ispanijoje, JAV bei Graikijoje legionieriaus duoną krimtęs A. Kulboka.

Beje, jis iki šiol susilaukia klausimų apie savo santykius su Lietuvos specialistais. Konkrečiau, su buvusiu rinktinės strategu Kaziu Maksvyčiu, vienu metu pastarąjį pavadavusiu Kęstučiu Kemzūra.

A. Kulboka tebėra sužaidęs vieninteles oficialias rungtynes nacionalinėje ekipoje – dar 2018-aisiais.

„Jokių asmeniškumų niekada nebuvo – dėl to Lietuvoje buvo išpūstas burbulas, vienu metu man netgi buvo juokinga. O kalbant apie ateitį, kas bus kitas rinktinės treneris – man nėra labai didelio skirtumo. Svarbu, kad Lietuvos krepšinis augtų ir tiek“, – paklaustas, kokios K. Maksvyčio pamainos tikisi, sakė A. Kulboka.

Įdomu, jog „Wolves“ marškinėlius apsivilkęs žaidėjas vis dar nėra debiutavęs Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – prieš beveik dešimtmetį į užsienį jis išvyko tiesiai iš Kauno „Žalgirio“ dublerių stovyklos.

Su sostinės klubu jis pasirašė sutartį vienam sezonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją