S. Francisco ir Ignas Brazdeikis dviese paeiliui bombardavo „Barcelona“ krepšį, kol ištiksėjus 40 žaidimo minučių katalonai Nemuno saloje iškėlė baltą vėliavą – Eurolygos sezonas atidarytas pergale 74:67.

Naujokas iš Prancūzijos pasižymėjo 19, sugrįžėlis iš Kauno – 17 taškų.

Dviem puolimo vedliams varžovų aikštės pusėje labiausiai talkino Eurolygos debiutantas Deividas Sirvydis, pridėjęs 8 taškus.

„Buvo atkarpų, kai truputį pasimetėme, bet tuomet pasirodė mūsų, sakyčiau, kovotų charakteris. Tikiuosi, tai bus mūsų skiriamasis bruožas, kuris niekada nedings“, – po pirmojo kovos krikšto sakė pastarasis snaiperis.

Pasimetė „Žalgiris“ trečiame kėlinyje, kai Ispanijos ekipa panaikino 13 taškų atsilikimą.

„Tuomet jie pakaitino mums padus, nesitikėjome, kad taip pasitemps. Bet ir patys sureagavome paskutiniame ketvirtyje. Ne tobulai, bet savo darbą atlikome“, – atsiliepė S. Francisco.

„Kaip reikiant pasiruošėme šioms rungtynėms, gerai išanalizavome varžovus. Neleidome jiems naudotis savo koziriais ir mušėme per silpnąsias vietas. Visi darėme, ką turime daryti, ir laimėjome prieš puikią komandą“, – vertino I. Brazdeikis.

Nors treneris Andrea Trinchieri pirmiausia oponentų žvaigždes pančiojusią gynybą laikė pergalės pamatu, jos fasadas būtų sunkiai įsivaizduojamas be dviejų puolimo kolonų.

I. Brazdeikis taškus kaupė stabiliau, užtat S. Francisco pratrūko tada, kai reikėjo labiausiai – dvikovos pabaigoje.

Po finalinės sirenos abu negailėjo vienas kitam liaupsių.

„Sylvainas yra taškų rinkėjas, lyderis šia prasme. Pasitikėjimo jam tikrai nestinga. To mums reikės viso sezono metu. Jis moka susikurti erdvę atakai ir, žinoma, ją užbaigti“, – kolegą gyrė I. Brazdeikis.

„Esu laimingas dėl Iggy, nes prieš tai Pirėjo „Olympiakos“ klube jam nebuvo lengva“, – ant atsarginių suolo praleistą naujojo komandos draugo sezoną priminė S. Francisco.

Ir pats lietuvis neslėpė pasiilgęs kamuolio savo rankose.

„Puikus jausmas. Ačiū komandos draugams ir treneriams, kad leidžia man žaisti savo stiliumi. Sakyčiau, į „Žalgirio“ areną grįžo ne senasis Iggy – veikiau patobulėjęs Iggy. Dabar turiu daugiau patirties Eurolygoje, – kalbėjo po metų pertraukos gimtojo miesto klubo aprangą apsivilkęs puolėjas. – Visiems mums tai buvo labai geras vakaras – komandoje yra daug naujokų, įskaitant mane patį, ir tokios rungtynės padeda patikėti atliekamu darbu. Bet tai – tik pradžia.“

S. Francisco praėjęs sezonas – pirmasis Eurolygoje – taip pat nebuvo idealus, nors atstovaudamas Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) jis ir rinko dviženklį rezultatyvumo vidurkį (10,6 tšk.).

Ketvirtadienį jau pačiose pirmose rungtynėse naujoje ekipoje 27-ą gimtadienį kitą savaitę švęsiantis gynėjas vos nepakartojo asmeninio rezultatyvumo rekordo, iki kurio pritrūko vieno dvitaškio.

15 taškų prancūzas sumetė lemiamame kėlinyje.

„Mačiau, kas yra aikštėje, kas mane dengia. Komandos draugai padėjo man atverti erdvių, o kai pataikiau tritaškį greitoje atakoje, pasijaučiau karštas, – komentavo S. Francisco. – Manau, pirmaisiais metais man reikėjo prisitaikyti Eurolygoje, o antri bus geresni. Nors ką gali žinoti, juk sužaidžiau tik vieną mačą.“

Vis dėlto, jo nuomone, A. Trinchieri „Žalgiriui“ pasiūlytas žaidimo stilius jam padės neišklysti iš pageidaujamo maršruto.

„Man ypač patinka, kaip A. Trinchieri moka prisitaikyti prie turimų žaidėjų, išnaudoti jų stiprybes. Manau, drauge mums gerai sekasi. Ir esu beveik tikras, kad galime būti dar geresni“, – tvirtino įžaidėjas, mėgstantis greitą krepšinį.

Dabar A. Trinchieri turi su kuo palaikyti tempą. Paklaustas, kokių privalumų suteikia ilgas šio sezono „Žalgirio“ atsarginių suolas, S. Francisco prisiminė praėjusio pavasario istoriją – nors jo paties tuomet komandoje dar nebuvo.

„Labai gerbiu K. Evansą, bet manau, kad šis „Žalgiris“ turi daugiau ginklų nei pernykštis. Matėme, kas nutiko, kai praėjusio sezono pabaigoje Keenanas susižeidė.

Dabar yra Iggy, esu aš, yra Tyrone’as Wallace’as – mes visi galime kurti. Manau, esame geriau apsiginklavę“, – lygino Prancūzijos rinktinės atstovas.

Po šešių nesėkmių iš eilės prieš „Barcą“ atsitiesusių šeimininkų gretose dėl traumos nerungtyniavo Brady Manekas.

Per visą istoriją komandos tarpusavyje žaidė 42 kartus, lietuviai laimėjo tik aštuntą sykį.

Toliau Eurolygos tvarkaraštyje „Žalgirio“ laukia trys išvykos paeiliui, o kitą savaitę kauniečiai lankysis svečiuose pas Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)