Komandos senbuviai Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis, Dovydas Giedraitis ir naujokas Deividas Sirvydis vienas po kito apsilankė „Gijos Klinikose“, kur tradiciškai buvo tikrinama krepšininkų sveikata ir kūno būklė.

„Po nelengvo tiek fiziškai, tiek emociškai praėjusio sezono ir pasirodymo Lietuvos rinktinėje, iš pradžių tris savaites skyriau poilsiui, o po to grįžau į treniruotes „Žalgirio“ arenoje ir pradėjau ruoštis naujam sezonui, – sakė „Žalgirio“ kapitonas E. Ulanovas. – Dirbau tiek svorių salėje, tiek ir šiek tiek krepšinio paliečiau, kad žingsnelis po žingsnelio gerėtų forma. Susirinkus visai komandai laukia tikrai nelengvos ištvermės treniruotės, kuriose teks gerai paprakaituoti, bet suprantame, kad jos yra labai naudingos žvelgiant į ateitį“.

Su nekantrumu naujojo sezono laukia Eurolygoje debiutuosiantis D. Sirvydis.

„Savaitę skyriau poilsiui, o po to atvykau į Kauną ir pradėjau sportuoti su „Žalgirio“ fizinio parengimo treneriais. Vėliau prisijungė ir krepšinis. Dabar vyksta paskutiniai patepimai prieš bendrą startą su komanda. Kol kas sportavome kartu su lietuviais, kuriuos pažįstu iš anksčiau. Laukiame atvykstančių užsieniečių, su kuriais bus įdomu susipažinti, o man visa aplinka ir atmosfera bus nauja, tad to laukiu su nekantrumu“, – sakė D. Sirvydis.

Kasmetinį apsilankymą „Gijos Klinikose“, kuriose kruopščiai tikrinama žalgiriečių sveikata, įvertino ir trečiąjį sezoną „Žalgiryje“ pradėsiantis A. Butkevičius.

„Turėjome priešsezoninę patikrą, kur pasitikriname savo raumenyną, savo širdies darbą, padarytas viso kūno įvertinimas. Ši informacija yra reikalinga tiek fizinio rengimo treneriams, tiek komandos gydytojams, kurie įvertins, kaip mus toliau ruošti, ko mums trūksta ir ties kuo reikės dirbti, – teigė A. Butkevičius.

Kitą savaitę analogiški tyrimai bus atlikti ir likusiems žalgiriečiams, kurie į Lietuvą atvyks artimiausiomis dienomis.