Iki rungtynių pabaigos likus žaisti minutę 19 sekundžių šeimininkės pirmavo 79:76, tačiau tai buvo paskutiniai jų taškai, o netrukus išaušo Šalkauskės šlovės minutė.

30 metų 196 cm ūgio puolėja pataikė dvitaškį ir sumažino skirtumą iki minimalaus (78:79). Eglė Sarapaitė išprovokavo pražangą ir galėjo išvesti savo komandą į priekį, bet pataikė tik vieną baudos metimą.

„Fortūna“ dar du sykius suklydo ir prarado kamuolį, o tuo pasinaudojusios viešnios lemiamą metimą patikėjo Šalkauskei. Pastaroji smeigė tritaškį per varžovių rankas ir varžovėms paliko penkias sekundes. Monika Grigalauskytė dar bandė atlikti metimą iš vidutinio nuotolio, bet jis tikslo nepasiekė.

Uostamiesčio ekipos starto penketas žaidė praktiškai be keitimų ir iš viso jis pelnė 78 iš 79 visų komandos taškų.

Šiose rungtynėse debiutavo „Hoptrans-Sirenų“ naujokė Dovilė Miliauskaitė. 23 metų 187 cm ūgio puolėja per 14 minučių pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 1 pražangą, blokavo 1 metimą, 5 kartus suklydo, 1 sykį prasižengė bei surinko -2 naudingumo balus.

„Fortūna“: Garkeiva Janice Council 26 (6 kld.), Gabrielė Gutkauskaitė 17 (12 išpr. praž.), Lina Aglinskaitė 17, Eglė Šikšniutė 10 (10 atk. kam.), Monika Grigalausktė 8 (13 atk. kam., 5 kld.).

„Hoptrans-Sirenos“: Iveta Šalkauskė 28 (7 atk. kam., 7 išpr. praž.), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 11, Eglė Tarasevičiūtė 10 (0/3 trit.), Erika Liutkutė 10, Kornelija Balčiūnaitė 8 (8 atk. kam.).

Kaunietės kitas rungtynes namuose penktadienį (12.14) žais su Šiaulių „Rūtos-Universitetu“. Tuo tarpu svečiuose mes iššūkį Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ žaidėjoms.

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ ekipos vyr. treneris): „Joms šiandien taip pat buvo sunku, kaip ir mums, kuomet žaidėme vieną dieną išvykoje Marijampolėje, o kitas – namuose su „Kibirkšties-VIČI-IKi“ ekipa. Jos irgi žaidė dvi sunkias rungtynes. Nesvarbu, kad pirmąjį mačą laimėjome 20 taškų skirtumu. Jos savo sudėtį pasistiprino legioniere.

Komandos naujokė Dovilė Miliauskaitė į žaidimą įsiliejo nekaip. Gal dar jai reikia laiko priprasti prie komandos draugių. Nepasakyčiau, kad rodė kažkokius stebuklus. Bandžiau duot žaist, bet kažko dar trūksta.
Dovilė jau prieš sezoną treniravosi su mumis. Buvome ir į vieną turnyrą ją išsivežę. Ji gerai dirba gynyboje, turi neblogą metimą iš vidutinio nuotolio. Paskui išvažiavo į Belgiją, o dabar vėl grįžo ir jau antrą savaitę treniruojasi su komanda.“

„Sūduva-Mantinga“ pyktį už pralaimėjimą Klaipėdoje išliejo namuose prieš „Uteną“

Septintąją pergalę LMKL čempionate iškovojo „Sūduva-Mantinga“ namuose 84:56 (22:13, 27:10, 22:15, 13:18) nepalikusi jokių vilčių Utenos „Utenai“. Utenos komandai tai buvo 9-oji nesėkmė čempionate, o „Sūduvos-Mantingos“ komanda su septyniomis pergalėmis toliau žengia koja kojon su „Fortūna“.

Šeimininkės jau nuo pirmųjų minučių demonstravo, kad yra nenusiteikusios juokauti. Įpusėjus pirmajam kėliniui „Sūduva-Mantinga“ galingai spurtavo (18:4) ir pavojingai atitolo. Po dviejų kėlinių aikštės šeimininkių persvara siekė jau 26 taškus (49:23) ir abejonių, kas laimės rungtynes, nebeliko. Antrojoje rungtynių pusėje daugiau laiko aikšteleje gavo pasireikšti iki tol mažiau žaidusios krepšininkės.

„Sūduvos-Mantingos“ komandoje išsiskyrė Sabina Dukate ir Laima Rickevičiutė, pelniusios atininkamai 21 ir 14 taškų.

„Utenos“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Rita Milieškienė, pelniusi 22 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją