Treniruotės metu susižeidė Rokas Jokubaitis. Tiesa, 18-metis įžaidėjas dar gali pasirodyti aikštėje ketvirtadienio dvikovoje.

„Nate'as Woltersas negalės žaisti, Antanas Kavaliauskas – irgi, Paulius Jankūnas – taip pat. Jokubaitis vakar gavo traumą, nežinome, ar galės rungtyniauti“, – nuostolius išvakarėse skaičiavo Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ šįkart gerai bent tai, kad net ir trumpesnis atsarginių suolas neturėtų trukdyti būti mačo favoritu: į Kauną atvyksta net 9 nesėkmes iš eilės patyrusi ekipa.

„Gran Canaria“ Eurolygoje žengia laipteliu žemiau kauniečių – 14 vietoje. Ir savo sąskaitoje teturi 6 pergales – trimis mažiau nei lietuviai.

Dar blogesnė klubo situacija Ispanijos pirmenybėse, kuriose Victoro Garcia auklėtiniai balansuoja ties iškritimo zona – užima vos 16 poziciją.

„Toks vaizdas, kad „Gran Canaria“ pastaruoju metu bando pakeisti žaidimą, kad iškovotų bent kiek pergalių Eurolygoje ir išsaugotų vietą Ispanijos čempionate. Dabar komanda – tikrai kitokia, po traumų sugrįžta Clevinas Hannah ir Nikola Radicevičius, prisijungė iš Australijos atvykęs Jacobas Wiley. Bet susižeidė kiti krepšininkai.

Labai sunku suprasti, kokią sudėtį jie čia atsiveža, kas žais. Dėl to keičiasi komandos veidas, bet nesikeičia jų sugebėjimas įspūdingai bėgti į greitą puolimą, mesti daug tritaškių, rinkti daug taškų. Tad pagrindiniai akcentai: kontratakų ir tritaškių stabdymas, poreikis žaisti kantriai puolime. Yra vietų, per kurias galime varžovus atakuoti, tik tą reikia daryti protingai“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Proto jo auklėtiniams pritrūko gruodžio pabaigoje viešint Kanarų salyne – pirmąsias tarpusavio rungtynes ispanai netikėtai laimėjo 73:66.

Nuo to laiko kauniečius apėmęs nuosmukis niekaip nesibaigia, o dažnesni nei įprasta pralaimėjimai, regis, ima skelti kibirkščių komandos rūbinėje.

Pavyzdžiui, sekmadienio dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“ (71:81) apsižodžiavo Marius Grigonis ir Brandonas Daviesas.

Š. Jasikevičius teigia nematantis nieko blogo, jei žaidėjai griežčiau pasikalba vieni su kitais, ir į jų tarpusavio santykius nesikiša.

„Pralaimėjimai veikia, bet ginčai nėra blogai. Aš net kartais pasiilgstu tos ugnelės, emocijų. Tad iš vienos pusės tie dalykai galbūt vengtini, iš kitos – jie padeda „užkurti“ vienas kitą.

Kitoks nei trenerio balsas komandoje yra labai gerai. Aš pats visada žaisdavau komandose, kur krepšininkai tiek palaikydavo vienas kitą, tiek ir sudrausmindavo. Tad nematau tame problemų. Mano darbas vis tiek pirmiausia yra žaidimo planas, detalių išpildymas, todėl koncentruojuosi ties tuo. O atmosfera „Žalgiryje“ visą laiką buvo ir yra nuostabi“, – sakė treneris.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Gran Canaria“ vyks ketvirtadienį, nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)