Lietuvos čempionų sostą praradę ir lenktynėse dėl Eurolygos atkrintamųjų varžybų pralaimėję kauniečiai – kupini noro reabilituotis.

Tai antradienį per atvirą žiniasklaidai ekipos treniruotę pabrėžė antrą sezoną Kaune pasitinkantis A. Trinchieri.

„Neturiu krištolinio gaublio, kad matyčiau ateitį, bet labai nekantrauju pradėti sezoną. Praėjęs nesibaigė taip, kaip norėjome, ir tai slėgė visą vasarą. Vadinasi, turime dirbti sunkiau, geriau.

Didele dalimi pakeitėme sudėtį – užbėgdamas už akių klausimams, kaip man patinka dabartinė, pasakysiu, kad rugsėjį kiekvienas treneris dar būna laimingas, ir aš nesu išimtis. Turiu tokią taisyklę – nieko nevertinu pirmas tris savaites. Galiu tik pasakyti, kad darbas einasi kaip iš pypkės“, – kalbėjo 56-erių italas.

Jo arsenale bus septyni nauji ginklai, įskaitant po pertraukos grįžusį Igną Brazdeikį.

Anot specialisto, „Žalgiriui“ dabar nestinga gynėjų ir puolėjų, bet vidurio puolėjų norėtųsi daugiau.

„Palyginti su kitomis Eurolygos komandomis, mes neturime daug žaidėjų, mums jų vis dar nepakanka. Bet gerai ir tai, kas yra. Sezonas bus ilgas, ir mums reikės visų indėlio.

Pasikvietėme daug kietai žaidžiančių krepšininkų. Noriu pamatyti, kaip jie kartu funkcionuoja aikštėje. Tikiuosi energingo krepšinio, o tam reikia ilgo atsarginių suolo ir daug žaidėjų, galinčių keisti pozicijas“, – savo viziją dėstė A. Trinchieri.

„Žalgirio“ strategas nurodė taikysiantis į stipriausių dešimtuką Eurolygoje, kuris leistų kovoti bent jau papildomame atkrintamųjų varžybų etape. Vis dėlto A. Trinchieri santūriai vertina klubo finansinius resursus ir komplektacijos galimybes, pabrėždamas, kokia nuožmi konkurencija verda Eurolygoje.

„Krepšinio turgus – kaip jūra. Ten plaukioja stambūs rykliai ir smulkios žuvelės. Žinau, kad nesu iš pirmųjų, bet taip pat nenoriu būti prarytas kaip antrosios. Todėl kažką turiu daryti kitaip nei įprasta, elgtis kūrybingai. Būti labai greita žuvis, kad manęs lengvai nesuėstų didieji“, – vaizdžiai lygino A. Trinchieri.

Ateinančiame sezone „Žalgirio“ gynėjų grandį kartu su senbuviais Luku Lekavičiumi, Dovydu Giedraičiu bei Tomu Dimša sudarys amerikietis Tyrone’as Wallace’as, prancūzas Sylvainas Francisco ir Deividas Sirvydis.

Prie krašto puolėjų Arno Butkevičiaus, Edgaro Ulanovo ir Brady Maneko kartu su jau minėtu I. Brazdeikiu prisijungė serbas Alenas Smailagičius ir amerikietis Matthew Mitchellas.

Vidurio puolėjų tandemas susidės iš Lauryno Biručio bei naujoko iš JAV Bryanto Dunstono.

Kontrolinių repeticijų ciklas startuos trečiadienį maču su Utenos „Juventus“, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną „Žalgiris“ pradės rugsėjo 22 d., o Eurolygos – spalio 3 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją