Arenoje skambėjo plojimai ir šūksniai, kai pirmomis minutėmis taškus pelnė M. Kotsaras.

Vitorijos ekipa pirmavo įpusėjus kėliniui 15:9, tačiau jų persvara greitai ištirpo. Šeimininkai spurtavo net 18:2 ir susikrovė dviženklę persvarą (27:17), kurią iki ilgosios pertraukos tik padidino (48:34).

Po pertraukos „Baskonia“ pataikė tris tritaškius ir kėlinio viduryje ėmė lipti šeimininkams ant kulnų (52:46).

Keenanas Evansas ir Arnas Butkevičius tritaškiais iš vietų šokdino „Žalgirio“ sirgalius, kapitonas pridėjo taškus su pražanga, ir Kauno ekipa stabilizavo situaciją (61:51), o prieš lemiamą ketvirtį disponavo 14 taškų persvara (71:57).

Ketvirto kėlinio viduryje sausakimša arena jau bangavo minutės pertraukėlės metu (80:65), o dar dvi rezultatyvios šeiminininkų atakos naikino bet kokią intrigą rungtynėse (84:65, likus 4 min.).

Andrea Trinchieri auklėtiniai baskus patiesė 94:76 (25:17, 23:17, 23:23, 23:19) ir išlaiko gyvas vilis prasmukti į Eurolygos įkrintamąsias varžybas.

„Tai buvo įspūdinga savaitė mums. Žaidėme prieš puikius varžovus ir pasiekėme dvi puikias pergales. Žaidime viršijome savo limitus, turėjome daugiau energijos, aukštame lygyje išlaikėme koncentraciją, visas rungtynes išlaikėme kontrolę savo rankose.

Visai kitas jausmas dviguboje savaitėje, kai pasieki pergalę pirmose rungtynėse.

Įprastai energijos požiūriu būna sudėtinga užsivesti. Šį kartą sužaidėme puikiai, kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių, gerai gynėmės prieš Markusą Howardą.

Kai susitelki į vieną žaidėją, visko gali nutikti, varžovai gali susikurti lengvų metimų, bet komanda gerbė rungtynių planą ir savaitę Eurolygoje baigėme su solidžia pergale“, – po rungtynių teigė „Žalgirio“ strategas.

Nors „Baskonia“ Eurolygoje yra antra pagal pataikomus tritaškius, šeimininkai dėl šio varžovų ginklo didelių nuostolių nepatyrė.

Pirmoje mačo pusėje visi 8 tolimi svečių metimai skriejo pro šalį, o po pertraukos keli pataikyti „Baskonia“ tritaškiai galvos skausmo šeimininkams nesukėlė.

„Norėjome atimti šį varžovų ginklą, už tai paaukodami kelis metimus iš po krepšio. Keletą praleidome, gal keturis, bet ties perimetru buvome labai agresvyūs ir aktyvūs.

Kai žaidi prieš tokią komandą, kuri kiekviename mače sumeta po 85 taškus, turi gerai žinoti, ką gali atiduoti ir ką nori atimti“, – teigė A. Trinchieri.

Strategas neleido užbaigti klausimo apie situaciją turnyro lentelėje ir „Žalgirio“ šansus kovoje dėl 10-os vietos.

„Nenoriu apie tai kalbėti. Dabar galimybė man ir žaidėjams pasimėgauti šia savaite. Visada reikia prisiminti, kur mes startavome ir kokia yra mūsų praeitis. Pradėjome nuo 5 pergalių ir 12 pralaimėjimų, vėliau mums nepasisekė su pertrauka ir traumomis, pametėme savo gerą ritmą.

Su teisingu žaidėjų požiūriu radome būdą atsitiesti. Per 48 valandas sužaidėme dvejas puikias rungtynes. Suprantu, kad tai yra jūsų darbas, bet nemanau, kad reiktų dėl to kvaršinti galvą“, – dėstė italas.

Tribūnose nesunkiai buvo galima pastebėti estiškas vėliavas, mėlynus ar „Baskonia“ marškinėlius vilkinčius svečius iš Estijos. A. Trinchieri juokavo, jog M. Kosaras nusipelno savo dalies už bilietų pardavimus.

„Sakiau Kotsarui, kad jis turėtų paimti procentą už pajamas iš bilietų. Jis tik pasijuokė“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Statistika

Šeimininkai vertėsi be traumuotų Rolando Šmito ir Karolio Lukošiūno. Pirmame rate dar spalį „Žalgiris“ svečiuose laimėjo 99:82.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais po savaitės kovo 28 d. namuose prieš Milano „Olimpia“. Kauno klubui reguliariajame sezone liko dar akistatos su „Monaco“ (04 04 d.) bei Madrido „Real“ (04 11).

„Baskonia“ ekipai liko dvikovos su Stambulo „Anadolu Efes“, „Real“ bei Bolonijos „Virtus“ (abi svečiuose).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)