„Esu labai dėkingas už galimybę įgyvendinti svajonę ir žaisti NBA, – rašoma krepšininko pasitraukimo pranešime. – Niekada nepamiršiu savo komandos draugų, trenerių, personalo narių ir visų sirgalių, kurie mano karjerą pavertė nuostabia tiek man, tiek mano šeimai“.

H. Turkoglu 2000-ųjų NBA naujokų biržoje 16-ą pakvietė Sakramento „Kings“ komanda ir tapo pirmuoju turku persikėlusiu kitapus Atlanto.

Per savo karjerą jis dar žaidė San Antonijaus „Spurs“, Orlando „Magic“, Fynikso „Suns“ ir Los Andželo „Clippers“ komandose. Prieš persikeldamas į stipriausią pasaulio krepšinio lygą 208 cm ūgio žaidėjas atstovavo Stambulo „Efes Pilsen“ klubui.

2001 metais turkas pateko į antrąją naujokų komandą, 2008-ais buvo pripažintas didžiausią pažangą padariusiu krepšininku, o 2009-aisiais su „Magic“ iškopė į NBA Superfinalą.

Atstovaudamas Turkijos nacionalinei komandai H. Turkoglu tapo pasaulio (2010) ir Europos (2001) vicečempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją