48-erių Š. Jasikevičius Turkijos klubą praėjusį sezoną atvedė iki Eurolygos finalo ketverto, nors į šį dirbti atvyko jau įsibėgėjus sezonui. Vasarą lietuvis turėjo galimybę komplektuoti komandą pagal savo viziją ir šią kaip reikiant sustiprino – atvyko Wade’as Baldwinas IV, Bonzie Colsonas, Devonas Hallas, Nicolo Melli, Bobanas Marjanovičius, Khemas Birchas.

„Popieriuje „Fenerbahče“ – gera komanda. Esame labai laimingi dėl to, kokią sudėtį surinkome. Bet kol kas tai – tik vardai. Vardai su „Fenerbahče“ marškinėliais. Dar nesame komanda, nežinome kaip žaisti kartu. Vardai tikrai neblogi, bet kaip ir visos komandos šiuo metu, esame tik vardai.

Pirmiausiai ieškau žmonių, ne žaidėjų. Krepšinis yra antroje vietoje. Kartu praleisime dešimt mėnesių rūbinėje, todėl svarbiausia yra patys žmonės. Kaip elgiamės vienas su kitu. Tai komandinis žaidimas ir turi žinoti, kaip reikia elgtis rūbinėje. Kaip elgtis sunkiais momentais. Kaip padėti savo komandos draugams. Paprasti klausimai apie nusiteikimą“, – „Eurohoops“ sakė Š. Jasikevičius.

Jam, kaip treneriui, dar nepavyko laimėti Eurolygos – finalo ketvertą jau pasiekė penkis kartus, bet į finalą žengė tik kartą. Vis tik strategas sako, kad nejaučia spaudimo.

„Profesionaliame krepšinyje esu 26 ar 27 metus. Esu matęs visko iš abiejų pusių. Mačiau daug skirtingų šalių. Neturiu jokių lūkesčių, nejaučiu jokio spaudimo. Nežinau, kodėl nuolat apie tai kalbama. Mes esame palaimintieji. Žaidėjai uždirba milijonus. Jie yra laimingi dėl to, ką daro. Mums tereikia ateiti ir dirbti“, – nukirto jis.

Paklaustas apie Turkijos žmonių aistrą sportui, Š. Jasikevičius taip pat buvo kategoriškas.

„Nemanau, kad jūs turite tokią didelę aistrą. Graikai ir serbai jaučia didesnę aistrą sportui. Jeigu turėtumėte tokią didelę aistrą, spaudos konferencijose būtų daugiau žurnalistų. Būtų rengiamos spaudos konferencijos po Turkijos lygos rungtynių, kurių dabar neturime. Todėl manau, kad kitose šalyse aistros sportui yra daugiau“, – tvirtino treneris.

Praėjusį sezoną Š. Jasikevičius su „Fenerbahče“ laimėjo Turkijos taurę ir tapo šalies čempionu. Eurolygos sezoną lietuvio ekipa pradės spalio 4 d., namie priimdami Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją