Kauno „Žalgiris“ penktus metus iš eilės triumfavo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Šį kartą kauniečiai savo sirgalių akivaizdoje 86:70 susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Po pergalės džiaugsmingai pergalę nušvietė „Žalgirio“ komandos gynėjas Tomas Dimša.

„Iš šono galbūt atrodė, jog buvo lengvos rungtynės, bet taip nebuvo. Tikrai stengėmės, ruošėmės rungtynėms. Džiugu, jog sukrito metimai, kurie nekrito pusfinalyje. Tam tikrais momentais atrodė, kad galėjome galutinai nulaužti rungtynes, bet vis neįkrisdavo vienas kitas metimas. Reikia atiduoti pagarbą „Lietkabeliui“, bet mes šiandien irgi žaidėmė gerai“, – komentavo čempionu tapęs gynėjas.

Jis pridėjo, jog pergalė finale spaudimo nuo komandos nenuėmė.

„Pergalė KMT turnyre yra vienas iš mūsų organizacijos tikslų, tad tai tikrai nenuima spaudimo nuo mūsų pečių. Laukia Eurolygos susitikimai bei likusi LKL sezono dalis“, – kalbėjo T. Dimša.

Gynėjas teigė, jog varžovai savo žaidimu kauniečių nenustebino.

„Tikėjomės kažkiek zoninės gynybos, bet „Lietkabelis“ žaidė sau įprastu stiliumi – sukdami kamuolį ilgais deriniais. Vienu metu Dž. Gagičius aukštai kildavo gynyboje, bet su visa pagarba – jis to daryti negali“, – varžovų žaidimą finale pakomentavo krepšininkas.

Turnyro naudingiausiu krepšininku tapo Laurynas Birutis.

„L. Birutis yra tikrai geras pasirinkimas tapti naudingiausiu krepšininku. Šis apdovanojimas jam yra įvertinimas ne tik už šias dvejas rungtynes, bet ir už visą šią ilgą atkarpą, kurioje demonstruoja nuostabų žaidimą. Jis daro įspūdingus dalykus ir už tai mes jam žemai lenkiame galvas“, – pagyras komandos draugui skyrė gynėjas.

Po pergalės finale, čempionų taurę nešėsi Dovydas Giedraitis, kuris dėl traumos negalėjo komandai padėti lemiamame mūšyje.

„Dovydas yra labai svarbus mūsų žaidėjas. Kartais atrodo, kuomet žaidi sėkmingą atkarpą karjeroje, tave iškart pakirs ar tai kokia trauma, ar liga. Gaila Dovio, bet ne pasaulio pabaiga – grįš į rikiuotę ir galės tęsti sėkmingus darbus aikštėje“, – kalbėjo T. Dimša.

Dar vieną titulą iškovojo prie komandos neseniai prisijungęs Karolis Lukošiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)