2017-aisiais slovėnai su tada dar 18-mečiu talentu Luka Dončičiumi nužygiavo iki pat finalo, o jame krepšinio vunderkindui patyrus traumą komandą iki titulo nuvedė Goranas Dragičius, lemiamame mūšyje serbams atseikėjęs net 35 taškus.

Tuo metu B grupės varžybas laimėjusi Lietuvos rinktinė jau aštuntfinalyje užšoko ant graikų ir šių riešutas pasirodė per kietas.

Eurobasket 2022 turnyro starte Kelne lietuvius iš karto egzaminuos vieni grėsmingiausių oponentų – į geriausių šio NBA sezono žaidėjų penketą išrinkto L. Dončičiaus vedami Slovėnijos krepšininkai.

„Manyčiau, kad Slovėnija, nors ir labai pavojinga, bet įkandama varžovė. Nežinau, kokią taktiką pasirinks mūsų treneriai. Ar čia reikia mesti visas jėgas, kad pabandytume uždengti L. Dončičių, nes vis tiek turbūt nepavyks to padaryti. Gal geriau pamėginti jam apsunkinti gyvenimą, kiek tai yra įmanoma, bet tegul jis sumeta tuos savo taškus, o kitus priversti laikytis bado dietos. Taip mes galime šią komandą įveikti.

Pavyzdį, kad Slovėnijos komanda yra nugalima, parodė vokiečiai, kai juos pranoko dideliu skirtumu. Vadinasi, kažkaip tvarkytis su jais galima. Tikiuosi, kad mes sėkmingai startuosime ir tada stumsimės pirmyn“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė 1992-ųjų Barselonos olimpinių žaidynių prizininkas Sergejus Jovaiša.

Minėtame FIBA Pasaulio taurės atrankos mače Miunchene vokiečiai sutriuškino slovėnus rezultatu 90:71, o pastarųjų stovykloje įvykiams pasisukus tokia linkime kilo ir nesutarimų. Nors pats Luka finišavo su 23 taškais, visi jo parankiniai buvo praktiškai neutralizuoti: vienintelis iš jų dviženklę taškų ribą vargais negalais pasiekė tik Mike'as Tobey (10).

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinę S. Jovaiša išskyrė faktą, kad pagaliau užaugo ir individualiai stiprių vyrų, galinčių nuspręsti dvikovos eigą savo veiksmais.

„Ši mūsų rinktinė kitokia nuo tos, kurią turėjome paskutinį dešimtmetį. Atsirado daugiau asmenybių ir lyderių savo komandose, kuriose jie žaidžia – ir Jonas Valančiūnas, ir Domantas Sabonis, ir Marius Grigonis, ir Rokas Giedraitis, ir Arnas Butkevičius. Mane džiugina, kad šioje rinktinėje tokių žaidėjų – apstu, nes tikrai bus momentų, kai jiems reikės imtis iniciatyvos ir vesti mus į pergalę“, – teigė krepšinio žinovas.

Rungtynių tarp Lietuvos ir Slovėnijos pradžia – ketvirtadienį 18 val. 15 min.

Iš karto po susitikimo – „Delfi“ portale tiesioginė laida „Krepšinio zona“ ir karštas mačo aptarimas.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)