Sunku patikėti, bet Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ dar nei karto svečiuose neįveikė Maskvos srities ekipos. Apskritai šių klubų akistatose Kauno ekipa laimėjo vos kartą ir tai nutiko prieš 8-erius metus.

Abi komandos šį ketvirtadienį tikisi sugrįžti į nuvažiuojantį atkrintamųjų varžybų traukinį. Pergalė abiem būtina – „Žalgiris“ pralaimėjo 5 iš 6 pastarųjų rungtynių, o su lietuvių treneriu persigrupuojantis „Chimki“ nori nutraukti trijų nesėkmių seriją iš eilės.

Šįkart prieš „Žalgirį“ stos pokyčius išgyvenanti „Chimki“: vos antrą savaitę komandai vadovauja Rimas Kurtinaitis, be to, ekipa jau du mėnesius verčiasi be savo lyderio Aleksejaus Švedo.

„Manau, R. Kurtinaitis komandos žaidimo iš esmės dar nespėjo pakeisti ir įvesti savo braižo.

Bet pokyčių yra, ypač gynyboje. „Chimki“ vadovaujant Georgios Bartzokui dažnai keisdavosi ginamaisiais, dabar prie R. Kurtinaičio naudojama ir kita gynybos sistema.

Be to, vietiniai žaidėjai greta Kurtinaičio jaučiasi geriau, nes jį pažįsta, prisimena.

Aišku, tik dvejos rungtynės sužaistos, bet vietiniai krepšininkai tikrai rodo geresnius rezultatus. Manau, tai esminiai „Chimki“ dviejų savaičių pokyčiai“, – pastebėjo E. Ulanovas.

Nemanau, kad mūsų užduotys nežaidžiant A. Švedui yra lengvesnės. Galbūt kažkiek varžovų braižas keičiasi, tačiau naujos rungtynės – nauja istorija.
Edgaras Ulanovas

Skirtingai nei Kaune, šįkart „Chimki“ gretose nebus traumuoto lyderio Aleksejaus Švedo, kuris Kaune lapkričio pabaigoje žalgiriečiams pridarė daugiausia rūpesčių – pelnė 25 taškus, atliko 10 rezultatyvių perdavimų bei surinko 32 naudingumo balus.

„Nemanau, kad mūsų užduotys nežaidžiant A. Švedui yra lengvesnės. Galbūt kažkiek varžovų braižas keičiasi, tačiau naujos rungtynės – nauja istorija.

Negaliu teigti, kad bus lengviau kovoti. Yra kiti krepšininkai, netrūksta patyrusių žaidėjų, dabar puikią sportinę formą demonstruoja Stefanas Markovičius. Priekinė linija atletiška su Malcolmu Thomasu ir Jordanu Mickey.

Tai pavojinga komanda, kuri turi tikrai gero lygio žaidėjus. Būtina kuo labiau apsunkinti varžovų žaidimą ir norisi tikėtis, kad mums bus gera diena“, – vylėsi „Žalgirio“ puolėjas.

„Chimki“ galima vadinti viena nepalankiausių „Žalgiriui“ varžovių – vadovaujant Šarūnui Jasikevičiui, Kauno ekipai dar nė karto nepavyko iškovoti pergalės prieš rusus/

2016 m. sausio pabaigoje dar R. Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“ sutriuškino žalgiriečius net 111:80, pralaimėta ir to sezono atsakomojoje kovoje Kaune (71:76), abu kartus nusileista praėjusiame sezone, praėjusį lapkritį Kaune svečiai nugvelbė pergalę 84:83.

„Tai komanda, kuri visada pasižymi talentingais, puikiais, atletiškais krepšininkais. Kažkokia bloga atkarpa gynyboje gali palaidoti rungtynes.

Jei jai duodi pelnyti lengvus taškus, jei jų geriems žaidėjams neapsunkini žaidimo, tas traukinys gali labai greitai nuvažiuoti.

Taip ir nutikdavo ir ankstesniuose mūšiuose, ne išimtis ir pirmo rato tarpusavio kova, kai mes leidome įsibėgėti A. Švedui, darėme begalę klaidų gynyboje, buvo lengvų taškų iš jo pusės, kai dvigubinome prieš jį gynybą, atsirado laisvė kitiems žaidėjams.

Toms talentingoms komandoms reikia stengtis kuo labiau apsunkinti žaidimą, priversti jas žaisti labiau komandišką krepšinį, nes individualiai žaidžiant jie yra labai stiprūs ir greitai užčiuopia tavo silpnybes. Pats laikas tą nesėkmių seriją nutraukti“, – kalbėjo Edgaras Ulanovas.

***

Eurolygos 21-ojo turo rungtynės tarp „Chimki“ (7/13) ir „Žalgirio“ (8/12) ketvirtadienį prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Su Kauno komanda trečiadienio rytą į Rusiją išvyko Antanas Kavaliauskas. Aukštaūgis paskutinį sykį Eurolygos rungtynėse dalyvavo dar gruodžio 21 d., kai „Žalgiris“ Kaune įveikė Tel Avivo „Maccabi“. Sausio pradžioje Kaune vidurio puolėjui buvo atlikta pilvo sienos operacija.

Tuo metu ketvirtadienio susitikime su „Žalgiriu“ Rimas Kurtinaitis turės verstis be dviejų krepšininkų. Traumuotas Anthony Gillas, žaisti negali traumos niekaip neišsigydantis ekipos atakų lyderis Aleksejus Švedas.

R. Kurtinaitis sulaukė ir gerų žinių: ekipai galės padėti nosį susilaužęs puolėjas Andrejus Zubkovas.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahce182193
2.Real164203
3.CSKA155100
4.Anadolu Efes137107
5.Olympiacos12851
6.Barcelona11912
7.Bayern1010-20
8.Armani Olimpia91115
9.Baskonia91110
10.Maccabi9114
11.Žalgiris812-28
12.Panathinaikos812-43
13.Chimki713-52
14.Gran Canaria614-177
15.Budučnost614-179
16.Darussafaka317-196

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)