Rezonansinis įvykis užfiksuotas per Europos taurės rungtynes Graikijoje tarp vietos Salonikų „Aris“ ir „Uniks“ komandos, kurios garbę gina ir Artūras Milaknis. Tąsyk įvykių epicentre atsidūrė A. Ponkrašovas, alkūne smogęs graikui Vassiliui Symtsakui į gerklę – nukentėjusiam žaidėjui prireikė netgi kaklo įtvaro.

Kurį laiką tylėję turnyro organizatoriai griežtai įvertino incidentą – Rusijos rinktinės kapitonui buvo skirta 4 rungtynių diskvalifikacija ir Europos mastais didžiulė 40 tūkst. eurų bauda.

Buvo manoma, kad „Uniks“ pateiks apeliaciją dėl tokio sprendimo, nes A. Ponkrašovas skundėsi išprovokuotas, tačiau krepšininko advokatas paprašė to nedaryti. Neva, žaidėjas šią problemą nori išspręsti pats.

„Aš parašiau laišką Eurolygos vadovui Jordi Bertomeu ir paprašiau sutrumpinti diskvalifikacijos laiką, tačiau pagal visus kanonus reikėtų paduoti apeliaciją. Mes manome, kad žaidėjas nubaustas per griežtai – žaidėjo gyvenime toks atvejis pirmas. O graikas, kuris nukentėjo, po dviejų dienų jau galėjo žaisti. „Aris“ neturėjo jokių pretenzijų, tačiau jeigu A. Ponkrašovo atstovas prašo mūsų nesikreipti dėl apeliacijos, to ir nedarysime“, – situaciją pakomentavo „Uniks“ prezidentas Jevgenijus Bogačiovas.

Incidento video:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją