Tai – Kroatijos krepšinio legendos Toni Kukočiaus pasiekimai. Tačiau, nepaisant visko, 51-erių kroatas ir toliau nėra įtraukiamas į Springfilde esantį Naismitho „Krepšinio šlovės“ muziejų, nors trejus metus paeiliui buvo tarp nominantų.

T. Kukočius nebeslepia, kad ši situacija jį gerokai glumina.

„Jeigu atvirai, man daug daugiau reiškia tai, kad žaidžiau kartu su Michaelu Jordanu ir laimėjau NBA titulus“, – savo šalies žiniasklaidai sakė buvęs krepšininkas. – Aš neturiu įtakos savo įtraukimui į „Krepšinio šlovės“ muziejų.

Žmonės yra prašomi nuspręsti ir aš tikrai norėčiau sužinoti, kas yra tie žmonės. Jie tiesiog nėra pristatomi publikai. Tikrai nežinau, ar kada nors pateksiu į šį muziejų. Ar aš norėčiau? Žinoma! Bet prabėgo dar vieni metai ir niekas nepasikeitė.“

Į prestižinį „Krepšinio šlovės“ muziejaus narių sąrašą yra įtraukti devyni europiečiai, tarp kurių – ir du lietuviai. Tai – Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis (Lietuva), Sergejus Belovas (Rusija), Krešimiras Čosičius (Kroatija), Draženas Dalipagičius (Bosnija ir Hercegovina), Draženas Petrovičius (Kroatija), Nikas Galis (Graikija), Vlade Divacas (Serbija) ir dar vienas kroatas Dino Radja.

Kartu su T. Kukočiumi legendinėje Splito „Jugoplastika“ komandoje ir Kroatijos rinktinėje žaidęs D. Radja neseniai pasakė esantis įsitikinęs, kad jo bičiulis turėtų atsidurti šioje elitinių žaidėjų kompanijoje.

Į tai reagavo ir pats T. Kukočius.

„Žinote, kai žmonės kalba apie ryškiausius Europos krepšininkus ir mano pavardę pamini greta Petrovičiaus ar Sabonio, aš negaliu sakyti, kad man tai nerūpi. Bet, žiūrint iš kitos pusės, aš nebenoriu tam eikvoti savo energijos.

Apskritai, ką aš galiu pasakyti apie save? Tačiau jeigu mano buvę treneriai, buvę komandos draugai ir krepšinio ekspertai sako, kad esu tarp 3-4 geriausių visų laikų europiečių žaidėjų, apie ką mes kalbame? Gal jie visi nesupranta, ką šneka? Nebėra prasmės tai tęsti, geriau aš savo energiją išliesiu žaisdamas golfą“, – monologą išrėžė legendinis kroatas.

Profesionalaus krepšininko karjerą T. Kukočius baigė 2006-aisiais Milvokio „Bucks” komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)