Trečiadienį ketvirtfinalyje slovėnus sensacingai ištrenkė Lenkija, išbarsčiusi antrame kėlinyje turėtą 23 taškų persvarą, bet vis tiek laimėjusi 90:87.

Nenuspėjami siužeto posūkiai šokdino publiką iš savo vietų nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Viską geriausiai iliustravo epizodas trečiame kėlinyje, kai sėkmingai sudėtingą prasiveržimą užbaigęs L. Dončičius riaumojo į televizijos kamerą, rodydamas raumenis, bet po akimirkos atsikvošėjo ir jau rūko į gynybą – tai nebuvo tinkamas laikas žaisti su objektyvais.

„Lenkija žaidė nuostabias rungtynes, jiems tai – puikus pasiekimas. O mes pradėjome ne taip, kaip derėtų atkrintamosiose varžybose. Vėliau pasivijome varžovus, bet jie ir toliau kovėsi – sveikinimai už tai“, – komentavo L. Dončičius.

23-ejų Dalaso „Mavericks“ įžymybei tai buvo prasčiausios rungtynės čempionate. L. Dončičius atrodė varžomas skausmo, o iškart po finalinės sirenos slovėnų treneris Aleksandras Sekuličius net negalėjo tiksliai išvardinti visų savo lyderio sopulių.

„Nuolat būdamas su kamuoliu, jis turi sugerti daug kontakto, o tai skausminga“, – skubėdamas pro bendravimui su žiniasklaida skirtą zoną, mestelėjo specialistas.

Mačo pabaigos L. Dončičius taip ir nesulaukė – tik jį paskutiniame kėlinyje eliminavo ne traumos, o išnaudotas asmeninių pražangų limitas.

Iki to momento beveik be keitimų žaidęs gynėjas pelnė 14 taškų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, bet „iš žaidimo“ pataikė tik kas trečią metimą, realizavo vos vieną baudos metimą iš 4, suklydo 6 kartus ir surinko mažiausiai naudingumo balų per šį turnyrą – 15.

„Nebuvau visu šimtu procentų sveikas. Trečiame kėlinyje man suleido vaistų nuo skausmo injekciją. Šiame čempionate mane kamavo nemažai traumų, bet ne dėl to pralaimėjome. Žaidžiau siaubingai, nuvyliau savo komandą, nuvyliau visą šalį. Tai – mano atsakomybė, turiu išmokti šią pamoką ir kitą kartą būti geresnis“, – pareiškė Luka.

Paklaustas, ar slovėnus galėjo išblaškyti pagrindiniais konkurentais laikytų graikų ir serbų nesėkmės ankstesnėse rungtynėse, jis purtė galvą.

„Ne, aš labiau akcentuočiau lenkų žaidimą. Žinau, kad dauguma mus laikė favoritais, bet Lenkijos rinktinė – tikrai pajėgi. Belgija irgi buvo stipri, lenkai – taip pat. Tai buvo nuostabus čempionatas, daug puikių rungtynių. Gaila, kad mes pasirodymą jau baigėme, bet tai tiesiog buvo nepaparastai konkurencingas turnyras“, – sakė Slovėnijos vedlys, rezultatyviausių pirmenybių krepšininkų sąraše iš antros vietos nusmukęs į ketvirtą (vid. 26 taškai).

Ypač akcentuotinas buvo Mateuszo Ponitkos pasirodymas. Komandos kapitonas tapo vos ketvirtu žaidėju Europos čempionatų istorijoje, surinkusiu trigubą dublį: 26 taškai, 16 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Praeityje tai buvo pavykę padaryti tik Kroatijos legendoms Stojko Vrankovičiui ir Tony Kukočiui bei rumunui Andrei Mandache.

Po rungtynių L. Dončičius lenkų žurnalistų buvo paklaustas, ar M. Ponitka turėtų žaisti NBA.

„Nuostabus žaidėjas. Manęs jo pasirodymas nestebina, nes jau esu prieš jį žaidęs. Puikus krepšininkas ir lyderis. Nesu NBA komandos generalinis vadybininkas, bet turbūt jis vertas ten žaisti“, – sutiko Luka.

Jis taip pat susilaukė klausimo, ar nusivylimas teisėjavimo lygiu Europos čempionate gali paskatinti ryškiausias žvaigždes ateityje nusisukti nuo šių varžybų.

„Nežinau dėl kitų, bet aš visada atstovausiu savo šaliai – kai tik būsiu sveikas ir pasiruošęs, žaisiu Slovėnijos rinktinėje“, – pažadėjo L. Dončičius.

Slovėnijai ketvirtadienį nepadėjo traumuotas Zoranas Dragičius, o Mike‘as Tobey žaidė taip nespėjęs iki galo pasveikti.

Lenkija pusfinalyje galynėsis su Prancūzija, kuri pirmame trečiadienio ketvirtfinalyje po pratęsimo 93:85 išsikapstė prieš Italiją.

Kitą pusfinalio porą sudarys Ispanija ir šeimininkė Vokietija. Kovos dėl vietos finale vyks penktadienį.

Primename, kad aštuntfinalyje slovėnai 88:72 pranoko belgus, o lenkai 94:86 eliminavo ukrainiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją