„Gerai, kad laimėjome, smagu dėl tų, kurie čia atvažiavo. Bent dienai pratęsėme sirgaliams šventę – galės išeiti į barus laimingi. Dėl jų tikrai smagu, nes žmonės daug pinigų sumokėjo, kad čia būtų“, – pusfinalyje pasiektą pergalę prieš Italiją įvertino mačo herojus.

Išvakarėse rungtynių pradžios svarbą akcentavę lietuviai įvykius kontroliavo nuo pirmo kėlinio, kai spurtavo 11:0. M. Grigonis skraidė ant parketo ir pataikė iš sunkiausių padėčių, pavojingas buvo Mindaugas Kuzminskas, o gintis šįkart jau pavyko solidžiau nei grupių etape.

Dar vieną nokautuojančią atkarpą 12:0 trečiame ketvirtyje sužaidę lietuviai įgijo 19 taškų pranašumą, ir iš pirmos kėdžių eilės mačą stebėjęs faktinis Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) vadovas, generalinis sekretorius Andreas Zagklis daugiau intrigos nebeišvydo – Lietuvos ekipa užbaigė pusfinalį pergale 88:64.

Nugalėtojų gretose M. Grigonis pataikė 6 tolimus metimus iš 10, bet po rungtynių prisiminė, jog praeityje yra atakavęs ir dar geriau.

„Žaisdamas „Manresa“ komandoje, esu dešimt metęs ir septynis pataikęs – atsimenu tas rungtynes. Na, jei varžovai leidžia mesti – tai ir darau, o ką darysi. Savo metimu aš tikiu.

Žinote, visada galima geriau. Bet šiaip šioje komandoje turiu daugiau atsakomybės, dažniau metu į krepšį – tai ir lemia. Manau, ir klube sezonas man buvo geras. Bet nemėgstu taip kalbėti, gal tuoj viskas pasidarys labai blogai“, – į padebesius nekilo Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) klubo gynėjas, atrankos turnyro starte susvaidęs 21 tašką į meksikiečių krepšį.

Įdomu, jog susigrumti dėl olimpinio kelialapio Lietuva ir Italija galėjo dar praėjusiais metais – pasaulio čempionate, kuriame M. Grigonis nedalyvavo. Bet tuomet lietuviai netikėtai palaužė amerikiečius ir, perėmę iš jų pirmą vietą grupėje, ketvirtfinalyje vietoje italų sutiko vėliau vicečempionais tapusius serbus.

„Delfi“ paklaustas, kaip ši situacija atrodo žvelgiant iš šiandienos perspektyvos, M. Grigonis traukė pečiais.

„Man tai jokių minčių nekelia, aš ten nebuvau. Šiaip jau man visada vienodai, su kuo žaisti“, – sakė 30-metis krepšininkas.

Antrajame pusfinalyje San Chuane susitinka Puerto Rikas ir Meksika – M. Grigonis įsitikinęs, kad laimėti turėtų šeimininkai.

Kauniečio žodžiais, puertorikiečiai žaidžia šiuolaikiškesnį krepšinį nei lietuviai.

„Mažiukai siaučia, daug greitų žaidėjų, meta iš toli, daug chaoso – tokia moderni komanda. Manau, tokios ekipos Lietuvai visada nelabai parankios, nes mes bent jau bandome žaisti seną krepšinį, tik atkarpomis žaidžiame šiuolaikinį. Žiūrėsime, kuris krepšinis geresnis.

Šiaip žaidžiame aukštesnio lygio klubuose nei puertorikiečiai, bet jie turi namų pranašumą, yra pagavę gerą bangą, gali labai greitai užsivesti – tokia emocijų bomba. Bus sunkios rungtynės. Bandysime ruoštis, o visų pirma – atsigauti. Reikės kažkaip užmigti, nes po rungtynių tai visada sunku“, – kalbėjo M. Grigonis.

Iki tol Lietuva ir Italija oficialiose varžybose buvo susidūrusios 16 kartų, iš jų 12 mūšių baigėsi palankiai lietuviams.

Finalas dėl vienintelio bilieto į olimpinį Paryžių laukia naktį iš sekmadienio į pirmadienį, nuo 1 val. Lietuvos laiku.

Grupės varžybose lietuviai įveikė Meksiką ir Dramblio Kaulo Krantą, Italija nugalėjo Bahreiną, bet neatsilaikė prieš puertorikiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją