Šią vasarą prie „Wolves“ kolektyvo prisijungė M. Blaževičius bei Anthony Cowanas. 26-erių amerikietis tris sezonus praleido Graikijoje, o 23-ejų M. Blaževičius į Lietuvą sugrįžo iš Ispanijos, kur rungtyniavo Santjago de Kompostelos „Obradoiro Monbus“ ekipoje.

Pasiruošimo metu „Wolves“ spėjo sužaisti penkerias rungtynes ir iškovojo visas pergales. Vilniečiai nugalėjo Rostoko „Seawolves“ (83:56), Pernu „Parnu Sadam“ (110:60), Klaipėdos „Neptūną“ (96:89), Rygos VEF (80:76) bei Rygos „Zell“ (93:91).

Šiame maratone M. Blaževičius vidutiniškai rungtyniavo po 16 minučių, rinko 7,6 taško, atkovojo 4,4 kamuolio bei fiksavo 8,8 naudingumo balo.

Sostinės klubas jau pradėjo sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir 103:90 nugalėjo Jonavos „CBet“. Aukštaūgis debiutinėse rungtynėse su „Wolves“ apranga prieš jonaviečius per beveik 10 minučių pelnė 7 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir sukaupė 9 naudingumo balus.

„Mano nuomone, atrodome gerai šiuo metu. Manau, kad po mėnesio sakysiu, jog pasiruošimo metu neatrodėme taip gerai, kaip įsivaizdavau. Mums reikia laiko, reikia pajausti vienas kitą, reikia susižaisti, vienas kitą perprasti iki galo. Tai yra procesas, tai yra maratonas, o ne sprintas, manau, kad esame gerame kelyje“, – kalbėjo lietuvis.

A. Cowanas pasiruošimo metu fiksavo įspūdingus skaičius, per vidutiniškai 23 min. rinkdamas po 16,8 taško, 5,2 rezultatyvaus perdavimo bei 18,2 efektyvumo balo.

Legionierius ir pirmosiose LKL rungtynėse pasirodė įspūdingai: 25 min., 20 tšk., 3 atk. kam., 7 rez. perd., 30 naud. balų.

Paklaustas apie solidžius skaičius ikisezoninėse susitikimuose bei LKL starte A. Cowanas nedaugžodžiavo: „Tiesiog žaidžiu savo žaidimą, renku taškus, bandau įtraukti ir komandos draugus, žaidžiu paprastai bei tuo mėgaujuosi“.

A. Cowanas ekipoje buvo projektuojamas kaip vienas iš lyderių kartu su Andrew Andrewsu, kuris pasiruošimo laikotarpiu rinko po 17,3 naudingumo balo.

„Jis sunkiai dirbantis vyrukas, šaunu būti šalia jo, matyti jo darbo etiką, kaip jis žiūri į kiekvienas rungtynes. Manau, kad su juo galime pridaryti daug bėdų kitoms komandoms ne tik LKL, bet ir Europos taurėje“, – apie duetą su A. Andrewsu kalbėjo A. Cowanas.

Pasak į Europos taurė sugrįžtančio M. Blaževičiaus, nors komandai dar trūksta susižaidimo, tačiau tokie gynėjai žaidimą padaro žymiai paprastesniu: „Dar ieškome to bendro puikaus ryšio, bet treniruotėse jis kiekvieną dieną gerėja. Man, kaip aukštaūgiui, yra smagu su tokiais gynėjais žaisti, kadangi kartais tiesiog reikia pagauti kamuolį ir užsibaigti iš po krepšio“.

M. Blaževičius į Europos taurės turnyrą sugrįžta po ketverių metų pertraukos, paskutinį kartą antrajame pagal pajėgumą turnyre varžėsi dar su Vilniaus „Rytu“. Lietuvis neslėpė, kad nuo to etapo pats stipriai paaugo.

„Tikrai patirties padaugėjo, sustiprėjau ir fiziškai, psichologiškai, manau, man pačiam bus įdomu pamatyti per ateinantį sezoną“, – apie savo pokyčius nuo pastarojo karto, kai rungtyniavo Europos taurėje, sakė aukštaūgis.

A. Cowanui tai bus sugrįžimas į Europos taurę po metų pertraukos. Pasak amerikiečio, jam itin svarbu būti laiminčioje organizacijoje, o individualūs pasirodymai neturi tokios didelės reikšmės:

„Asmeniniai tikslai yra laimėti kiek įmanoma daugiau, per trejus metus Graikijoje aš turėjau puikius sezonus individualiai, bet niekada neteko peržengti pirmojo atkrintamųjų rato. Man yra svarbu būti laiminčioje komandoje. Tikiuosi, kad pavyks nužygiuoti kuo toliau tiek LKL, tiek ir Europos taurėje“.

Europos taurės startas jau trečiadienį, o pirmas varžovas – „Bahčešehir“ klubas. Anot A. Cowano, šios rungtynės bus puikus testas Vilniaus komandai, kadangi Turkijos ekipa turi daug puikiai žinomų vardu. Stambulo komandos sudėtyje yra „Žalgiriui“ atstovavęs Tyleris Cavanaugh, Eurolygoje rungtyniavę Jaleenas Smithas, Mateuszas Ponitka, Sehmusas Hazeras bei Marko Simonovičius.

„Tikrai laukiame sezono pradžios, pasiruošimas buvo gan ilgokas. Vis tiek visi norime daugiau rungtynių, kad įeitume į ritmą, kur bus dvejos rungtynės per savaitę, – prieš pirmąjį susitikimą teigė M. Blaževičius. – Smagu, kad tai jau ateina, ruošiamės varžovui iš Turkijos, padarėme savo namų darbus, užtvirtinsime ir būsime pasiruošę kovai.“

„Vilkai“ Europos taurėje pateko į Ą grupę, kur be „Bahčešehir“, dar laukia Tel Avivo „Hapoel“, Las Palmo „Gran Canaria“, Badalonos „Joventut“, Ulmo „Ratiopharm“, Podgoricos „Budučnost“, Stambulo „Bešiktaš“, Trento „Dolomiti Energia“ bei Sopoto „Trefl“ iššūkiai.

Nors vyriausiasis treneris Alessandro Magro kelia tikslą patekti į atkrintamąsias, A. Cowanas tiki, kad komanda turi visas galimybes kovoti dėl čempionų titulo tarptautiniame turnyre.

„Akivaizdu, kad norime žygiuoti kiek įmanoma toliau, manau, kad ši komanda turi visas galimybes laimėti viską. Turime tam visus įrankius, kalbant tiek apie žaidėjus, tiek ir trenerius. Tai puikus šansas šiam klubui kažką nuveikti“, – dideles ambicijas atskleidė amerikietis.

Paklaustas apie vietines batalijas, legionierius tikino, kad apie Vilniaus derbį tenka girdėti vos ne kasdien.

„Visur, kur einu, tik ir girdžiu apie „Rytą“, – šypsojosi A. Cowanas. – Turime daug laiko, kol susitiksime su jais, bet aš to laukiu.“

M. Blaževičiui derbiai Lietuvoje kur kas geriau žinomi, vilnietis jau buvo sulaukęs kandžių „Ryto“ fanų replikų žaidžiant „Žalgiryje“, tad to per daug nesureikšmina. „Jau ne pirmas kartas, manau, „Ryto“ fanai pasitiks šiltai“, – nusijuokė aukštaūgis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)