Apetito nestokosiantis kūdikis pasaulį planuoja išvysti jau šiais metais ir artėjantį sezoną turėtų pasibelsti į LKL duris, o patekęs vidun irgi neketina būti nuošalyje, o iškart bandys pakovoti dėl vietos stalo priekyje.

Tiesa, verslininko Gedimino Žiemelio kuriamas klubas dar turi rasti vakarėlio adresą ir būdą, kaip atsidurti svečių sąraše, tačiau tai – tik detalės.

„Gavome raštą, kuriame jie klausia, kokiu būdu galėtų atsidurti LKL. Taip aš supratau, kad tas klubas įgauna pagreitį. O atėjimo keliai yra labai aiškūs. Šiuo metu programoje yra numatyta lygos plėtra ir 12 komandų. Toliau yra komercinis būdas, kuris įstatuose jau seniai. Trečias – tai sportinis kelias. Ir dar yra vienas, apie kurį niekas nekalba – tai klubo licencijos perpirkimas ir perkėlimas į kitą miestą. Nežinau, ar apie tokį variantą jie galvoja, bet toks jis irgi gali atsirasti“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ svarstė Remigijus Milašius.

LKL prezidentas taip pat įsitikinęs, kad tokios komandos atsiradimas būtų rimtas postūmis visam Lietuvos krepšiniui.

„Manyčiau, tai tikrai įneštų intrigos ir padidintų susidomėjimą. Klubas turėtų jam pačiam priklausančią „Avia Solutions Group“ areną, kuri per metus laiko bus rekonstruota ir talpins 16 tūkstančių žiūrovų. Kai klubas turi nuosavą salę, tai visiškai keičia situaciją.

Toliau, kiek aš žinau, jo biudžetas bus solidus. Pats Gediminas yra sakęs, kad per trejus-ketverius metus biudžetą jis nori pakelti iki 20 milijonų eurų. Taigi galite suvokti, kad ambicijos yra labai didelės.

Dabar tikrai nebebus aišku, kad taps čempionu. Per dieną pergalės neateina, bet šiuolaikiniame krepšinyje finansai daug ką lemia. Aišku, širdis vis tiek yra svarbiausias dalykas, tačiau turint savo areną ir tokius finansus tai gali būti tikrai galingas klubas“, – teigė lygos galva.

Savo turima informacija apie tai, kas yra žinoma apie naująjį klubą Vilniuje, pasidalino ir krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis.

„Užkulisiuose kalbama, kad Alytaus „Dzūkijos“ vadovai svarsto užleisti savo vietą, parduoti ją naujai komandai, kuri galbūt žaistų Alytuje, kol bus rekonstruojama ASG arena.

Kitas dalykas, kad pirmą sezoną planuojamas biudžetas nuo 5 iki 7 mln. eurų ir norima kuo greičiau žaisti Europos taurės turnyre, kad po metų-kitų būtų galima pereiti ir į Eurolygą. Toks yra keliamas tikslas. Ir jau pirmame sezone uždavinys bus mesti rimtą iššūkį Kauno „Žalgiriui“ ir jį nugalėti.

Ilgai buvo kalbama, kad treneris galėtų būti Rimas Kurtinaitis, bet pastaruoju metu tai pritilo. Na, ir darbuotis naujame klube bus kviečiami žinomi krepšininkus – broliai Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis ir kai kurie kiti“, – pasakojo ekspertas.

Vis dėlto nei patys kitos sostinės komandos atstovai, net R. Milašius neskuba nuvertinti ir „Ryto“ ateities.

„Be abejo, antras klubas Vilniuje būtų konkurencija „Rytui“, bet kažką labai sunku vertinti, kai dar nežinome visų detalių. Žiūrėsime, kaip čia bus. Iš karto baltos vėliavos tai nesinori kelti. Kovosime už savo atstovaujamą klubą“, – tvirtino „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

„Rytas“ irgi yra labai aukšto lygio komanda, kurią finansuoja tiek Vilniaus savivaldybė, tiek privatūs rėmėjai. Taip kad šito klubo nereikia nurašyti – jis turi labai didelę ateitį. Tam naujam klubui tikrai reikės pakovoti, kad nugalėtų „Rytą“. O ir Panevėžio „Lietkabelis“ jau tampa stabilus. Žiūrint europiniu mastu, ne visos šalys galės su mumis pasilyginti, nes turėsime ketveriukę ar net šešeriukę labai neblogą.

Ir tie jauni žaidėjai, kurie dabar išvažiuoja – Laurynas Birutis, Arnoldas Kulboka, Deividas Sirvydis, Ąžuolas Tubelis ir kiti – jie ras komandas, kurios finansiškai atitiks jų lūkesčius, tad galės pasilikti mūsų šalyje. Tie atlyginimai, kuriuos pajėgs mokėti tie klubai, juos tenkins. Klausimas bus išspręstas ir daug talentingų žaidėjų liks Lietuvoje“, – tikino LKL vadovas.

Primename, kad pastaruosius 11 metų visiška hegemonija LKL karalystėje mėgaujasi „Žalgiris“. Ją šiemet kėsinasi nutraukti Giedriaus Žibėno ir Nenado Čanako auklėtiniai. O jau nuo kito sezono Lietuvos krepšinio flagmanams gali tekti konkuruoti ir su nauju rimtu žaidėju – verslininko G. Žiemelio buriamu ambicingu kolektyvu, kurio tikslas – patriukšmauti aukščiausiose Lietuvos ir Europos krepšinio lygose.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)