Laimėjus LKF prezidento rinkimus Mindaugui Balčiūnui, generalinio sekretoriaus pareigos bus patikėtos 32-ejų D. Domarkui.

Gynėjo pozicijoje žaidęs kaunietis karjeros metu vilkėjo Alytaus „Dzūkijos“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Prienų „CBet“ ir „Labas GAS“ marškinėlius, ragavo legionieriaus duonos Prancūzijoje ir Lenkijoje.

Bet jau praėjusiame sezone jis savęs nebelaikė profesionaliu krepšininku, kuomet atstovavo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipai, su kuria pasiekė mažąjį finalą ir užėmė 4-ą vietą.

Prieš LKF rinkimus D. Domarko pavardė atsidūrė M. Balčiūno komandos sąraše: iš esmės sporto vadybos patirties neturinčiam D. Domarkui patikėtos generalinio sekretoriaus pareigos.

„Laukiu darbų pradžios. Rinkimų metas buvo intensyvus, jų rezultatas teigiamas ir logiškas“, – antradienį po rinkimų Kaune kalbėjo D. Domarkas.

– Ar jau teko aptarti su M. Balčiūnu veiklos barus, už ką ir kiek būsite atsakingas?

– Veikla – įstatų rėmuose, bet pats federacijos modelis bus labiau vakarietiškas. Prezidentas nebėra legenda, M. Balčiūnas - kompetentingas, puikus vadovas, suteikė man pasitikėjimą būti šalia.

Dominykas Domarkas

– Kokie pirmieji darbai laukia?

– Paskelbti rinktinės trenerį, o vienas svarbiausių uždavinių – suvienyti Lietuvos krepšinio bendruomenę. Buvo skaldoma ne tik krepšinio bendruomenė, bet ir visa visuomenė su tam tikra rinkimų informacija.

Kiekviena Robertą Javtoką palaikiusi asmenybė yra laukiama federacijoje, tikiuosi, nedings noras prisidėti prie Lietuvos krepšinio gerinimo ir kartu kursime tai, ko visi siekiame – geresnę krepšinio ateitį.

Reikia nepamiršti, kad tai buvo priešrinkiminis laikotarpis, netrūko įvairių citatų ir pasisakymų.

Laukiame visų, labai tikiuosi susisiekti su tais (R. Javtoko komandos) žmonėmis, pasikalbėti, paklausti, kodėl tokia yra jų pozicija, kodėl nemato bendradarbiavimo galimybių.

Nemanau, kad kažkas trenkė durimis. Būsime atviri, kaip ir iki šiol iš dalies M. Balčiūno vadovavimas pasižymėjo atvirumu, nors buvo bandymų parodyti, kad tai vieno žmogaus sprendimai, bet, manau, federacija ir iki šiol pasižymėjo atvirumu.

Kiekvienas narys gaudavo dėmesio, laiko, vietos savo atsakymams kaip išspręsti kažkokias problemas.

– Kada startuoja jūsų darbai?

– Tai nauja patirtis man, turiu susitikti su Mindaugu ir pasikalbėti apie mano darbotvarkę. Mano poziciją dar turi patvirtinti vykdomasis komitetas. M. Balčiūnas pristatys mano kandidatūrą, o nuspręs VK. Tik nežinau, kada artimiausias VK posėdis.

Dominykas Domarkas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)