Veteranas sudarė trejų metų sutartį su Vašingtono „Wizards“ ekipa, kontrakto vertė – 30 mln. dolerių.

„The Atheltic“ puslapio teigimu, J. Valančiūno kontrakte nenumatytas joks pliusas – nei iš žaidėjo, nei iš komandos pusės.

Praėjusį sezoną „Wizards“ buvo viena blogiausių lygos komandų – laimėjo vos 15 rungtynių ir patyrė 67 pralaimėjimus. Gerą Vašingtono ekipos sezoną prisiminti sunkoka – paskutinį kartą teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą ji turėjo 2017-2018 m. (43/39), o atkrintamosiose žaidė prieš ketverius metus.

„The Athletic“ prideda, kad ir kitas sezonas „Wizards“ komandai nežada nieko gero – ji matoma kaip viena blogiausių lygos komandų, sieksianti aukšto šaukimo.

JV tai bus ketvirtasis NBA klubas per karjerą – šią jis 2012 m. pradėjo Toronto „Raptors“, kai buvo pašauktas penktuoju šaukimu. Vėliau uteniškis buvo išmainytas į Memfio „Grizzlies“ (2019-2021 m.), o pastaruoju metu žaidė Naujojo Orleano „Pelicans“ (2021-2024 m.).

Paskutiniame sezone su pelikanų apranga lietuvis per 23 minutes fiksavo 12,2 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio vidurkius.

Lietuvis į Vašingtoną atsiveš veterano bagažą, kuriuo dalinsis su kitu „Wizards“ centru – praėjusią savaitę vykusios NBA naujokų biržos metu šios vadovai antruoju numeriu pasikvietė 19-metį Alexą Sarrą.

„Tad kodėl „Wizards“ prireikė Valančiūno?“, – klausimą kėlė „The Athletic“. Plačiau apie tai – čia: https://www.delfi.lt/a/120033408.