Ketvirtadienį „Twinsbet“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje „Wolves“ vadovybė pristatė naujo sezono skaičius, taip pat aptarė ligšiolinius savo darbo vaisius.

Remiantis pateikta informacija, klubo biudžetas neviršys 5 mln. eurų.

Planuojamos pajamos – 4,956 mln. eurų (pernai buvo 5,008 mln.). O išlaidos nuo 5,010 mln. turėtų sumenkti iki 4,882 mln. eurų.

Kitokia trajektorija buvo brėžiama praėjusį pavasarį, kai klubo ir didžiausios sostinės arenos tituliniu rėmėju skambiai pristatyta azartinių lošimų bendrovė „Nesė“, valdanti prekės ženklą „Twinsbet“.

Tuomet teigta, kad bendra paramos suma per trejus metus sudarys 7,5 mln. eurų.

Ketvirtadienį „Wolves“ direktorius Andrius Žiauberis aiškino, jog rėmimo apimtys yra kintamo dydžio.

„Suma priklauso nuo to, kaip sekasi internetinių lošimų prekės ženklui. Tikimės, kad šiame sezone tai bus 300 tūkst. eurų, bet gali ir ženkliai augti“, – sakė A. Žiauberis.

Andrius Žiauberis

Pajamų skiltyje labiausiai susitraukia grafa „investuotojų indėlis“ – nuo 3,1 mln. iki 2,6 mln. eurų.

Bet klubas tikisi daugiau uždirbti iš bilietų ir atributikos (planuojamas augimas nuo 301 tūkst. iki 531 tūkst. eurų).

Anot A. Žiauberio, praėjusiame sezone „Twinsbet“ areną per „Wolves“ rungtynes iš viso aplankė 115 tūkst. žiūrovų, ir pagal šį rodiklį „vilkai“ buvo antri Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), nusileisdami tik Kauno „Žalgiriui“.

Bet „Wolves“ vadovas taip pat atskleidė, jog net 83 proc. publikos pritraukta dalinant nemokamus kvietimus – mat bilietų buvo parduota 20 tūkst.

„Suprantame, kad tai – vienas iš būdų, kaip auginti savo auditoriją“, – apie nemokamus kvietimus pažymėjo A. Žiauberis.

Jis pridūrė, jog lyginant su pirmuoju klubo sezonu Alytuje, bilietų prekybos apimtys persikėlus į sostinę augo keturis kartus. O ateinantį sezoną tikimasi parduoti beveik dvigubai daugiau bilietų ir iš viso pritraukti į areną 130 tūkst. krepšinio mėgėjų.

Beje, kol kas nesusitarta su Vilniaus „Rytu“ dėl „Twinsbet“ arenos nuomos ateinančiame sezone.

„Mes pasiūlėme net geresnes sąlygas nei pernai, bet derybos kol kas nesibaigė“, – teigė A. Žiauberis, pridėjęs, jog deramasi dėl sutarties vienam sezonui.

Įdomu, jog pagrindiniai „Wolves“ konkurentai Vilniuje ateinantį sezoną gali susigrąžinti finansinį pranašumą, mat prieš dvi dienas „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis užsiminė, jog klubo biudžetas viršys 5 mln. eurų.

Tiesa, daugiau niekas nebuvo detalizuota, o dalį pajamų „Rytas“ kasmet turi nukreipti senų įsiskolinimų dengimui.

„Wolves“ sąnaudos žaidėjų ir trenerių atlyginimams išliks panašios kaip praėjusiame sezone ir sudarys 3,3 mln. eurų.

Klubas tikisi kiek sutaupyti kitose išlaidų eilutėse, susijusiose su komandos išlaikymu, nors kartu žadama, kad, pavyzdžiui, į visas Europos taurės turnyro išvykos rungtynes ateinančiame sezone bus keliaujama tik užsakomaisiais reisais.

Viliamasi, kad antroje sezono pusėje „Wolves“ treniruotės iš Širvintų jau persikels į Vilniuje statomą treniruočių bazę, kurioje bus dvi krepšinio aikštės.

„Tai bus didelis patobulėjimas sporto srityje, niekur nebereikės važinėtis. Esant poreikiui ten bus galima žaisti ir LKL rungtynes“, – atsiliepė A. Žiauberis.

Tuo metu klubo sporto direktorius Donatas Zavackas pagarsino, jog ekipos sportiniai tikslai veda į du finalus – LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės – bei Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Donatas Zavackas

„Tai – ambicinga, kadangi Europoje mūsų grupė bus labai konkurencinga, kai kurių komandų biudžetai viršija mūsų. Turime jauną ekipą su nebloga darbo etika, tikiuosi, išvengsime traumų ir tokių nuopuolių kaip praėjusiais metais“, – kalbėjo D. Zavackas, neatmetęs galimybės dar papildyti sudėtį.

„Wolves“ tikslai dabar bus Alessandro Magro rūpestis – treneris iš Italijos pasirašė dvejų metų trukmės sutartį.

41-erių specialistas nevadina to didžiausiu savo karjeros iššūkiu ir primena jau treniravęs Europos taurės turnyro dalyvę – Brešos „Germani“ ekipą.

„Tai tiesiog yra dar vienas žingsnis mano karjeroje, o spaudimą laikau privilegija“, – pabrėžė Lietuvos žiniasklaidai ketvirtadienį prisistatęs naujasis „Wolves“ vairininkas.

Alessandro Magro

Į Vilnių jį pakvietė „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas, pažįstamas iš Sienos „Montepaschi“ laikų. Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas žaidė tuo metu vienoje galingiausių Italijos komandų, o A. Magro ilgus metus dirbo jos trenerių štabe.

„Rimantas net būdamas žaidėjas buvo bosas, nebuvo lengva jį treniruoti, – paklaustas, kaip dabar pasikeitė jų tarpusavio santykiai, juokėsi A. Magro. – Bet būtent tokie krepšininkai man padėjo tapti geresniu treneriu. Daug prisiminimų turiu ir apie brolius Lavrinovičius, kuriuos vėl sutikau atvykęs į Vilnių.

O su „Žalgirio“ strategu Andrea Trinchieri vakarienės dar nebuvome susitikę. Bet žinutę jam jau parašiau. Labai gerbiu jį kaip puikų trenerį, skiriantį daug dėmesio detalėms, mokantį suprasti ir motyvuoti žmones. Šiuo aspektu stengiuosi iš jo pasimokyti, studijuoju jo stilių, kad augčiau kaip treneris. Bet manau, kad kiekvienas turime būti savimi ir nieko nekopijuoti, kad ir kartais pavyksta nudžiauti ką nors naudingo iš kito.“

Primename, kad „Wolves“ pernai nepateko nei į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, nei į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketvertą, o LKL tenkinosi ketvirta vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)