Lietuvos čempionus Izraelyje 85:57 sutriuškino Tel Avivo „Maccabi“.

Viena vertus, žalgiriečiai tarsi atsistojo po statybinio krano strėle – pasitaikė ne laiku ir ne vietoje.

9 iš 11 tritaškių iki pertraukos smeigę Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai atrodė pasirengę sudraskyti bet ką, kad ir kas tądien būtų įleistas į „Menora Mivtachim“ areną.

Tačiau svarbu ir tai, kad dauguma „Maccabi“ metimų buvo logiški ir nedengiami, o kitoje aikštės pusėje patys šeimininkai „Žalgiriui“ šonus išvelėjo dar skaudžiau.

25-ą min. kauniečiai atsiliko 31:65 – 34 taškų skirtumu. Ir per likusį laiką jį sumažinti pavyko tik simboliškai.

Ketvirtadienio rungtynės svečiams buvo prasčiausios sezone net pagal devynis statistikos parametrus: pelnytų taškų (57), rezultatyvių perdavimų (11), perimtų kamuolių (2), baudų metimų taiklumo (71 proc.), dvitaškių taiklumo (46 proc.), pataikytų tritaškių (1) ir taiklumo atakuojant iš toli (7 proc.), pataikytų metimų „iš žaidimo“ (22) ir jų taiklumo (37 proc.).

Taip prastai atakavęs iš trijų taškų zonos „Žalgiris“ modernioje Eurolygoje apskritai buvo tik kartą, kai 2016 metais mače su Bambergo „Brose“ taip pat pataikė tik 1 tritaškį iš 14. Skirtumas tik tas, jog minėtas rungtynes kauniečiai vis tiek sugebėjo laimėti (75:73).

Natūralu, kad ketvirtadienį žemiausias šiame Eurolygos sezone buvo ir bendras komandos naudingumas (56 balai).

Turnyro lentelėje „Žalgiris“ (5/3) iš antros vietos nusmuko į penktą ir penktadienį gali prarasti dar vieną poziciją „Valencia“ (4/2) krepšininkams, kurie susitiks su Miuncheno „Bayern“ (5/2).

Panašiai nubildėjo žemyn ir Martino Schillerio auklėtinių akcijų kursas įvairiose komandų statistikos kategorijose.

Pagal bendrą naudingumą „Žalgiris“ prarado tik vieną poziciją ir dabar yra ketvirtas (vid. 87,13 balo).

Bet rezultatyvumas kur kas ryškiau atspindi puolimo krizę Izraelyje – po septynių turų metęs daugiausiai taškų Eurolygoje, Kauno klubas nusileido iki pat dešimtos vietos (vid. 78,5 taško).

Taikliausiai iš toli metančių ekipų rikiuotėje lietuviai nučiuožė nuo viršūnės ant ketvirto laiptelio (39,51 proc.), o daugiausiai tritaškių pataikiusių komandų suvestinėje – iš 11-os vietos į 15-ą (vid. 8).

Panašus kritimas pastebimas ir pagal rezultatyvius perdavimus – iš ketvirtos pozicijos į septintą (vid. 17,75).

Tuo metu pagal baudų metimų tikslumą „Žalgiris“ išliko Eurolygos lyderiu nepaisant košmaro Tel Avive (88,89 proc.).

"Maccabi" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Taip skaudžiai Eurolygoje žalgiriečiai nebuvo pralaimėję nuo 2018-2019 metų sezono ketvirtfinalio su Stambulo „Fenerbahče“, kuris prasidėjo nokdaunu 43:76.

Tuomet komanda greitai padarė išvadas ir reabilitavosi laimėdama kitas serijos rungtynes.

Tą patį padaryti kitą savaitę bus net dvi progos, tačiau abi – žaidžiant su grėsmingais varžovais. Antradienį kauniečiai priims Maskvos CSKA, o penktadienį svečiuosis Milano „Olimpia“ tvirtovėje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)