Teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą prieš atkrintamąsias varžybas žalgiriečiai pasiekė tik antrą kartą šiame tūkstantmetyje.

18 iš 30 mačų (60 proc.) laimėję Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nežymiai pagerino ispano Joano Plazos treniruotos komandos rezultatą 2012-2013 metų sezone, vykusiame pagal seną Eurolygos formatą. Tuomet „Žalgiris“ grupių varžybose bei TOP-16 etape iškovojo 14 pergalių ir patyrė 10 nesėkmių (58 proc.). Tiesa, į ketvirtfinalį kauniečiams tąsyk patekti nepavyko.

Šįkart „Žalgiris“ gavo progą grumtis dėl vietos stipriausių ketverte, o galingas žygis reguliariajame sezone turės apčiuopiamos įtakos ir klubo finansinei situacijai.

Už kiekvieną pergalę Eurolyga buvo numačiusi 37 tūkst. eurų premijas. Todėl iš viso į ekipos kasą turėtų įkristi 666 tūkst. eurų.

Galbūt trys šešetai pajamų eilutėje prietaringiems pasirodys grėsmingai, bet „Žalgiriui“ Eurolygos premija – gyvybiškai svarbi. Papildomos įplaukos pravers mėginant subalansuoti šio sezono biudžetą, kuris iš pradžių buvo deficitinis: „Žalgiris“ planavo 8,5 mln. eurų išlaidų ir milijonu mažiau pajamų.

Visą Eurolygos piniginį prizą savo nuožiūra galės panaudoti klubas, kadangi žaidėjų sutartyse premijos už pergalių skaičių nėra numatytos.

Ketvirtfinalyje kiekvieno laimėto mačo kaina bus dvigubai didesnė – už pergalę Eurolyga skirs po 70 tūkst. eurų.

Primename, kad serijoje iki trijų pergalių „Žalgiris“ varžysis su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) komanda.

Kauniečiai reguliarųjį sezoną užbaigė šešti, „Olympiakos“ – treti (19 pergalių/11 pralaimėjimų). Paskutiniame ture penktadienį Š. Jasikevičiaus auklėtiniai įveikė būtent būsimus oponentus, laimėję po pratęsimo 86:85.

Eurolygos ketvirtfinalio poros (užimta pozicija reguliariajame sezone):

Maskvos CSKA (1) – Maskvos srities „Chimki“ (8)

Stambulo „Fenerbahče“ (2) – Vitorijos „Baskonia“ (7)

Pirėjo „Olympiakos“ (3) – Kauno „Žalgiris“ (6)

Atėnų „Panathinaikos“ (4) – Madrido „Real“ (5)

Ketvirtfinalio etapas prasidės balandžio 17 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)