„Puikus Lietuvos krepšinio specialistas, daug sezonų sėkmingai vadovavęs klubinio krepšinio komandoms. Treneris – su charizma, galintis įnešti teigiamų pokyčių rinktinėje, tvarkos“, – apie R. Kurtinaitį atsiliepė LKTrA prezidentas Rimantas Grigas.

LKTrA vadovui pritarė ir kiti kolegos.

„R. Kurtinaitis buvo vienas mėgstamiausių mano trenerių, kurio darbą nuolatos sekiau. Esu dalyvavęs nemažai seminarų, kuriuose jis vykdė pratybas, dalinosi savo patirtimi, daug iš jo išmokau. Taip pat, jo vadovavimo stilius komandai man labai patinka“, – kalbėjo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto moterų komandos vyr. treneris Vilius Stanišauskas.

„Man treneris R. Kurtinaitis ir jo sugebėjimai niekada nekėlė abejonių. Labai patyręs treneris, ambicingas ir galintis vadovauti Lietuvos reprezentacinei komandai svarbiausiose varžybose“, – pažymėjo LKTrA generalinis sekretorius Algirdas Paulauskas.

Artimiausias LKF VK posėdis vyks spalio 1 d. Vieni svarbiausių darbotvarkės klausimų – LKF generalinio sekretoriaus ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio paskyrimai.

LKTrA VK posėdžio dalyviai taip pat diskutavo apie geresnes Lietuvos krepšinio trenerių kompetencijų ugdymo galimybes. Svarstytos įvairios Lietuvoje organizuojamų trenerių seminarų formos, dažnumas. Sutarta per spalio mėnesį parengti ir pristatyti vieningą Lietuvos krepšinio trenerių kompetencijų ugdymo sistemą.

Primename, kad ilgiau nei du dešimtmečius treneriu dirbantis legendinis Lietuvos krepšininkas R. Kurtinaitis po ilgai trukusio laukimo gali pagaliau gauti progą savo rankose palaikyti ir mūsų šalies rinktinės vairą.

Dar nuo žaidimo auksinių laikų Kauno „Žalgiryje“ ir su trenksmu atkurtoje nacionalinėje komandoje Kurčiu vadinamas buvęs snaiperis yra laikomas vienu pagrindinių pretendentų į šiuo metų tuščią ilgus metus geistą Lietuvos rinktinės stratego postą. Jį savo favoritu įvardijo ir naujai išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Mindaugas Balčiūnas.

64-erių R. Kurtinaitis antrus metus vadovauja Azerbaidžano čempionui Baku „Sabah“ klubui, su kuriuo šį sezoną neprasibrovė į FIBA Čempionų lygos turnyrą, tačiau pasirodys FIBA Europos taurėje.

Azerbaidžano lygos, kurioje gins titulą, tvarkaraštis nėra pats įtempčiausias ar labiausiai apkrautas: pagal jį dešimt komandų dviejų ratų sistema iš viso sužais tik po 18 rungtynių, t. y. perpus mažiau nei, pavyzdžiui, numatyta LKL reguliariajame sezone, taigi Kurtis turėtų galėti rasti laiko rinktinei ir per vadinamuosius langus.

Savo ruožtu Lietuvos rinktinei dar teks paplušėti, kad patektų į artėjantį 2025-ųjų Europos čempionatą.

Pirmajame lange mūsiškiai pasirodė neįkvepiančiai – Vilniuje įveikė lenkus (83:64), bet Taline nelauktai nusilenkė vos 44-ąjį reitingą pasaulyje turintiems estams (59:65) ir šiai dienai yra už borto.

H grupėje pirmauja Estija (2-0), antra žengia Šiaurės Makedonija (1-1), trečia – Lietuva (1-1), o ketvirta – Lenkija (0-2), kuri, kaip kaip viena iš būsimo turnyro šeimininkių, turi jame rezervuotą vietą.

Antrasis langas vyks lapkritį – jo metu Lietuvos vyrai du kartus susitiks su tiesioginiais savo konkurentais Šiaurės Makedonijos atstovais (21 d. svečiuose ir 24 d. namuose).