Laisvą vasarą nuo krepšinio turėjęs 32-ejų metų Lietuvos rinktinės kapitonas prisistatė naujajame klube Vašingtone, apsivilko „Wizards“ aprangą ir atsakė į pirmuosius žurnalistų klausimus.

Praėjusį sezoną „Wizards“ buvo viena iš dviejų blogiausių NBA komandų – jie laimėjo vos 15 rungtynių ir patyrė 67 pralaimėjimus. Burtininkai viena pergale aplenkė tik visišką lygos autsaiderį Detroito „Pistons“ kolektyvą (14-68).

Vis dėlto atvykęs į JAV sostinę J. Valančiūnas kalbas apie galimą buvimą lentelės dugne vijo į šoną.

„Mes turime visus reikiamus įrankius, kad patektume į atkrintamąsias. Nekuriame komandos tam, kad ji pralaimėtų. Kuriame tam, kad ji laimėtų. Tikimės atstatyti čia pergalių kultūrą“, – kovingai kalbėjo JV.

Jis su Vašingtono ekipa sudarė trejų metų sutartį, kurios vertė – 30 milijonų JAV dolerių.

J. Valančiūnui tai – jau ketvirtasis klubas per NBA karjerą: ją jis 2012 m. pradėjo Toronto „Raptors“, kai buvo pašauktas penktuoju numeriu. Vėliau uteniškis buvo išmainytas į Memfio „Grizzlies“ (2019-2021 m.), o pastaruoju metu žaidė Naujojo Orleano „Pelicans“ (2021-2024 m.).

Paskutiniame sezone lietuvis per 23 minutes vidutiniškai rinko po 12,2 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio.

Lietuvis į Vašingtoną atsivežė veterano bagažą, kuriuo dalinsis su kitu „Wizards“ centru – antruoju NBA naujokų biržos šaukimu 19-mečiu Alexu Sarru iš Prancūzijos.

Tiesa, gerą Vašingtono ekipos sezoną prisiminti sunkoka – paskutinį kartą teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą ji turėjo 2017-2018 m. (43/39), o atkrintamosiose žaidė prieš ketverius metus.

Naująjį reguliarųjį NBA sezoną „Wizards“ pradės spalio 25 dieną rungtynėmis namuose su titulą ginsiančiais Bostono „Celtics“ vyrais.