Į NBA viršūnę su Bostono „Celtics“ užkopęs Kristapas Porzingis tapo pirmuoju šios šalies krepšininku, tapusiu stipriausia pasaulyje vadinamos krepšinio lygos čempionu.

„Keltai“ penktajame superfinalo susitikime namuose 106:88 pranoko Dalaso „Mavericks“ vyrukus, laimėjo seriją 4-1 ir džiaugėsi rekordiniu, jau 18-uoju, trofėjumi istorijoje.

Nuo atsarginių žaidėjų kėdžių kilęs K. Porzingis per 16 minučių sumetė 5 taškus (2/2 dvitaškiai, 0/2 tritaškių, 1/2 bauda) ir sugriebė 1 atšokusį kamuolį.

Sezono pabaigoje traumų kamuotas bokštas iš Liepojos pasirodė ant parketo tik 7-eriose iš 19-os atkrintamųjų rungtynių, o finalo serijoje, kurios MVP pripažintas Jaylenas Brownas, sužaidė tris mačus iš penkių ir juose vidutiniškai rinko po 12,3 taško bei 3,7 atkovoto kamuolio.

Po triumfo surengtoje spaudos konferencijoje Kristapas atskleidė, kad rizikavo savo sveikata ir grūmėsi jausdamas skausmą, tad dabar gulsis ant operacinės stalo ir tikrai praleis olimpinį atrankos turnyrą Rygoje, o gal net ir pačias Paryžiaus žaidynes, jei latviai, aišku, į jas dar pateks.

Jiems dėl kelialapio teks kautis su Sakartvelu, Brazilija, Juodkalnija, Filipinais ir Kamerūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)