Didžiąją rungtynių dalį žaidimo kontrolę savo rankose laikę „grizliai“ likus žaisti 7:38 min. pirmavo 10 taškų skirtumu (83:73), tačiau didvyrio vaidmens svečių gretose ėmėsi Kawhi Leonardas.

„Spurs“ vedlys prieš pat mačo pabaigą šeimininkus pastatė į nepatogią padėtį, tačiau šie nepasimetė – Mike'as Conley atliko reidą link krepšio ir sudėtingu metimu išplėšė pratęsimą.

Jame scenarijus buvo identiškas: Memfio ekipa kontroliavo žaidimą, bet K. Leonardas finišo tiesiojoje truktelėjo savo komandą – po jo tritaškio rezultatas buvo lygus 108:108.

Visgi „Grizzlies“ dar turėjo 12 sekundžių. Ir jų jiems užteko. Šįkart paskutinę ataką M. Conley patikėjo Marcui Gasoliui ir neapsiriko – ispanas atliko sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio, o kamuolys prieš pat sireną skrodė tinklelį.

Kad rungtynės buvo itin atkaklios permainingos, iliustruoja statistika: ketvirtame kėlinyje ir pratęsime pirmaujanti komanda keitėsi šešis kartus, o net septynis sykius rezultatas buvo lygus.

35 taškus pelnęs M. Conley pagerino Memfio klubo rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose varžybose, o „Spurs“ neišgelbėjo net ir 43 K. Leonardo taškai. Verta pažymėti, kad net 24 iš jų puolėjas pelnė ketvirtame kėlinyje ir pratęsime.

„Grizzlies“: Mike'as Conley 35 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Marcas Gasolis 16 (12 atk. kam.), JaMychalas Greenas 14, Vince'as Carteris 13, Zachas Randolphas 12 taškų (11 atk. kam.).

„Spurs“: Kawhi Leonardas 43 (7/10 trit., 8 atk. kam., 6 per. kam.), Tony Parkeris 22 (5 rez. perd.), LaMarcusas Aldridge'as 12, Pau Gasolis (11 atk. kam.) ir Davidas Lee po 8 taškus.

Penktosios serijos rungtynės bus žaidžiamos San Antonijuje, o šios poros nugalėtojas konferencijos pusfinalyje susitiks su Hjustono „Rockets“ arba Oklahomos „Thunder“. Šioje serijoje kol kas 2-1 pirmauja Hjustono komanda.