Teksaso valstijos atstovai ketvirtose rungtynėse namuose 100:105 (20:27, 29:22, 24:29, 27:27) nusileido Minesotos „Timberwolves“ klubui ir leido šiam sušvelninti serijos rezultatą iki 1-3 bei grąžinti seriją į Mineapolį, kur naktį iš ketvirtadienio į penktadienį bus žaidžiamas penktasis susitikimas.

Ketvirtas Vakarų finalo mačas iš eilės vyko taškas į tašką, tik šį kartą lemiamu metu pagaliau sėkmingiau sužaidė „Vilkai“, kurie pirmavo likus žaisti mažiau nei 5 minutėms ir visuose trijose akistatose prieš tai.

Likus 13 sekundžių Luka Dončičius smeigė supersudėtingą tritaškį su pražanga, tačiau prametė baudą, o kitoje aikštės pusėje lengvu dvitaškiu iš po krepšio viską užbaigė Nazas Reidas.

Šeimininkų šį sykį neišgelbėjo net dar vienas, jau šeštasis šių metų atkrintamosiose, L. Dončičiaus trigubas dublis. Slovėnas finišavo su 28 taškais (7/21 metimai iš žaidimo), 15 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Tiesa, tiek jis, tiek ir Kyrie Irvingas, sukrapštęs 16 taškų (6/18 metimai iš žaidimo), pataikė tik kas trečią savo metimą.

Nugalėtojams Anthony Edwardsas sumedžiojo 29 (11/25 metimų iš žaidimo, 10 atk. kam., 9 rez. perd., 6 klaidos), Karlas-Anthony Townsas – 25 taškus (5/8 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 3/3 baudos). Iki šiol serijoje stipriai strigęs aukštaūgis šįkart net 20 taškų suvertė po ilgosios pertraukos.

14 taškų pridėjo veteranas Mike’as Conley (7 rez. perd.), 13 – prancūzas Rudy Gobertas (10 atk. kam.).

Primename, kad per visą NBA istroriją dar nė vienai komandai nėra pavykę išsigelbėti serijoje atsiliekant 0-3, nors tą jau bandė padaryti net 155 ekipos.

Savo varžovų superfinale jau laukia Bostono „Celtics“ krepšininkai, kurie Rytuose 4-0 susitvarkė su Indianos „Pacers“ kolektyvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją